6-årig flicka föll av karusellen och dog – familjens starka ord

Wongel Estifanos

Wongel Estifanos, 6, dog i söndags när hon åkte en attraktion på en nöjespark i Colorado.
Strax innan hade flera besökare uttryckt oro över säkerheten.
”Hennes liv avslutades alldeles för tidigt”, skriver familjen.

Förra söndagen besökte Wongel Estifanos, 6, nöjesparken Glenwood Caverns Adventure Park i Colorado. Hon och familjen hade sett fram emot en dag full av nervkittlande åkturer.

Men allt fick en fruktansvärd vändning när Wongel bestämde sig för att åka attraktionen Haunted Mine Drop, en fritt fall-liknande attraktion i en gruva på 33 meters hög höjd.

Mitt under åkturen gick något allvarligt fel. I fallet slungades Wongel ut. Sexåringen hade inte en chans. Hon dog direkt.

Glenwood Caverns Adventure Park

Wongel Estifanos var på semester med mamma Rahel och pappa Estifanos. De besökte Glenwood Caverns Adventure Parks i söndags. Då gick något allvarligt fel när hon åkte attraktionen Haunted Mine Drop och hon dog.

Facebook

Folk i chock efter fruktansvärda olyckan

Wongel Estifanos var på semester tillsammans med sin mamma Rahel och pappa Estifanos. Efter den tragiska händelsen är de och många andra i chock.

Flera personer sörjer nu Wongel Estifanos död. Familjen har via Gofundme startat en insamling för att kunna betala för begravningskostnaderna.

”Wongel var en fantastisk, omtänksam och glad flicka som älskade Jesus väldigt mycket, trots att hon bara var sex år gammal. Hennes liv avslutades alldeles för tidigt i den fruktansvärda olyckan”, skriver familjen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Besökare hade varnat för attraktionen

Det är oklart varför Wongel Estifanos störtade mot sin död när hon åkte Haunted Mine Drop, men strax innan hade flera besökare haft klagomål om säkerheten. Några av hade sagt att säkerhetsbältena satt alldeles för löst. Det skriver The Mirror.

”Jag åkte den attraktionen i juni och den unga flickan som rattade åkturen verkade inte ha någon koll på vad hon gjorde”, skriver en tidigare besökare på Facebook.

Nöjesparken säger i ett uttalande att de är ”djupt ledsna” över det som inträffat. De kommer hålla parken stängd tills nästa fredag och utreder just nu vad som gått snett.

Besökare åker Haunted Mine Drop

Flera besökare hade innan olyckan lämnat in klagomål om attraktionens säkerhet. Bland annat ska säkerhetsbältena suttit alldeles för löst. (Bilden är tagen från ett annat tillfälle).

Youtube
Haunted Mine Drop

Attraktionen Haunted Mine Drop beskrivs som en fritt fall-liknande åktur i en gruva. Fallet är på 33 meter. Nöjesparken säger att de är ”djupt ledsna” och att de nu håller parken stängd medan de utreder vad som hänt.

Youtube

Familjens vädjan: ”Vill att hela samhället ska stötta”

I skrivande stund har familjen fått in 37 000 dollar till insamlingen. Målet är satt på 100 000 dollar, cirka 860 000 kronor. Wongels föräldrar får nu stöd från släktingar, vänner och grannar medan de sörjer sin dotters död.

”Vi vill att hela samhället ska stötta familjen under denna otänkbara förlust. Vi förstår att inget kommer få tillbaka henne, men vi vill inte att det ska bli ytterligare en börda för familjen, så därför ber vi er om att hjälpa oss ekonomiskt”, skriver familjen.

”Er hjälp kommer hjälpa oss att täcka begravningskostnaderna och andra utgifter som familjen behöver hjälp med under den här svåra tiden”.

Wongel Estifanos

Wongel Estifanos var en fantastisk, omtänksam och snäll person. Familjen är efter den tragiska olyckan helt förkrossad och söker nu ekonomiskt stöd för att ha råd med begravningskostnaderna.

Gofundme

LÄS OCKSÅ: 47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen berättar om sorgen

LÄS OCKSÅ: Missade läkarens samtal – nu har mamman bara månader kvar att leva

Foto: Gofundme, Facebook, Youtube