Nya uppgifter: Det fick prins Carl Philip i 40-årspresent

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip fyllde 40 år den 13 maj. Nu avslöjar nya uppgifter vad han fick i födelsedagspresent.
Annons

Nyligen firade prins Carl Philip sin 40-årsdag, men istället för ett hålla ett officiellt arrangemang som sin storasyster, kronprinsessan Victoria, valde prinsen att fira sin födelsedag privat.

– Han kommer att fira den traditionsenligt. Det kommer han göra privat tillsammans med sin familj, sa Margaretha Thorgren till Expressen inför den stora dagen.

Annons

Instagram avslöjade hovet detaljer om hur prinsen tillbringade sin 40-årsdag, den 13 maj.

”I dag fyller H.K.H. Prins Carl Philip 40 år! Prinsen kommer att fira födelsedagen privat tillsammans med sin familj”, skrev de till en nytagen bild på prins Carl Philip, där han står iklädd mörkblå kostym och ler in i kameran.

Under sin födelsedag hyllades prinsen av det svenska folket, och hyllningarna kom i form av allt från mejl och sms, till gåvor skickade till prinsens privata adress.

Det fick prins Carl Philip i födelsedagspresent

Svensk Dam berättar nu att en av alla gåvor som prinsen mottog var en gåva från Länstyrelsen i Värmland. I ett inlägg på Instagram gratulerade länstyrelsen prins Carl Philip, som ju också är hertig av Värmland. Carl Philip har en fin relation till sitt hertigdöme och under sin studietid på Lundsberg i Värmland, lärde prinsen känna landskapet.

Det finns många fina jaktmarker i Värmlands skogar, och prinsen har varit där med pappa kungen ett flertal gånger med jaktlaget.

Födelsedagspresenten från Värmland bestod av en vacker, handgjord slipsnål i silver med prins Carl Philips hertigdöme som motiv.

”Grattis på 40-årsdagen tillönskas H.K.H. Prins Carl Philip, Hertig av Värmland! Födelsedagspresenten från Värmland består av en vacker, handgjord slipsnål i silver med Prins Carl Philips hertigdöme som motiv. Smycket är designat och tillverkat av värmländska guldsmedsmästaren Katarina Herbertsson. Vi önskar en fantastisk födelsedag!”, skrev Länstyrelsen i inlägget.

FOTO: Ola Axman/TT, Eero Hannukainen/TT

Läs också:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…