Vem åkte ur fredagsfinalen i Idol 2019?

Vem åkte ur fredagsfinalen i Idol 2019?
Vem åkte ur Idol 2019 och vilka gick vidare till nästa fredagsfinal? Här hittar du svaret varje vecka!
Annons

Idol är tillbaka i TV4 på fredagskvällar för femtonde gången. Programmet hade premiär 2004 och sedan dess har vinnare som Markus Fagervall, Agnes Carlsson och Chris Kläfford korats.

Men vägen fram till finalen är lång, och varje fredag är det en deltagare som tvingas lämna programmet.

Annons

För att du ska få bättre koll har vi sammanställt hur det sett ut under Idol 2019 och vem som tvingats lämna i varje avsnitt.

Vem åkte ur Idol 2019? 

I Hänts artikeln uppdaterar vi varje vecka vem som åkte ur Idol 2019. Här nedan kan du se vilka som hängde löst, vem som tvingades lämna och vilka låtar de uppträdde med.

27 september

Den allra första personen att behöva lämna Idol 2019 var Aida Secka. Hon hängde löst mot  Hampus Israelsson, men Aida tvingades lämna första fredagsfinalen efter att ha sjungit Beyoncés Pretty hurts.

4 oktober

Under den andra fredagsfinalen hängde Hampus Israelsson och Freddie Liljegren löst. När rösterna var räknade stod det klart att Hampus Israelsson åkte ur Idol efter att ha sjungit Victor Leksells Tappat.

Annons

11 oktober

Den tredje fredagsfinalen av Idol slutade med att Ellie Lilja och Kim Lilja hängde löst och hade fått minst röster. Till slut meddelades att Ellie Lilja, som sjungit Sias Chandellier, tvingades lämna Idol 2019.

18 oktober

Nio deltagare blev åtta när Nathalie Uliner Cuti fick lämna Idol 2019 i den fjärde fredagsfinalen. Nathalie sjöng Salem Al Fakirs låt Keep on walking och hängde löst mot Dao Di Ponziano.

25 oktober

I den femte fredagsfinalen hängde till slut Madelief Termaten och Freddie Liljegren löst. När rösterna räknats stod det klart att Madelief Termaten tvingades lämna Idol och åkte ur efter att ha sjungit Eliza Doolitles Pack up.

1 november

Freddie Liljegren hängde löst mot Christoffer Hamberg i den sjätte fredagsfinalen. Den som tvingades lämna var Christoffer Hamberg efter att ha sjungit låten Animal med Neon Trees.

8 november

Efter att idolerna sjungit duetter tillsammans med några av artist-Sveriges starkast lysande stjärnor var det Kim Lilja och Dao Di Ponziano Molander som hängde löst. Det blev till slut Kim Lilja som tvingades lämna tävlingen.

Annons

15 november

Spelare från svenska dam- och herrlandslaget i fotboll fick under fredagens sändning välja ut låtarna till idolerna och i resultatshowen stod det klart att Tusse Chiza och Astrid Risberg hängde löst. Den som fick minst röster från tittarna blev Astrid Risberg, som åkte ut ur tävlingen.

22 november

Det var Freddie Liljegren och Gottfrid Krantz som hängde löst efter kvartsfinalen som hade temat: Kärlek. Idolerna fick för första gången sjunga två låtar under samma kväll, men för Gottfrid Krantz tog Idol-resan slut.

29 novemver

I semifinalen hängde Tusse Chiza och Dao Di Ponziano Molander löst. Den som hade fått minst röster och därmed fick lämna tävlingen precis innan finalveckan var Dao. Detta innebär att Tusse och Freddie Liljegren är finalister i Idol 2019.

Vem fick Idol-juryns livboj

Som vanligt är det det svenska folket som röstar fram vinnaren av Idol 2019. Nytt för årets säsong var att juryn fick möjligheten att använda sig av en så kallad livboj, som skulle kunna rädda en utvald idol från att få lämna tävlingen – trots att hen röstats ut av tittarna.

Livbojen var tillgänglig fram till och med den sjunde fredagsfinalen – men juryn använde den aldrig. Därför kommer ingen idol få Idol-juryns livboj i år.

Annons

Här är alla vinnare i Idol 

2004: Daniel Lindström

2005: Agnes Carlsson.

2006: Markus Fagervall.

2007: Marie Picasso.

2008: Kevin Borg.

2009: Erik Grönwall.

2010: Jay Smith.

Annons

2011: Amanda Fondell.

2013: Kevin Walker.

2014: Lisa Ajax.

2015: Martin Almgren.

2016: Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen.

2017: Chris Kläfford.

2018: Sebastian Walldén.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…