Artisten ASAP Rocky begärs häktad misstänkt för grov misshandel

ASAP Rocky döms för misshandeln i stockholm
Efter ett slagsmål i centrala Stockholm greps världsartisten ASAP Rocky av polis. Nu begärs han häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och åklagaren kommer att begära att få hålla honom häktad i två veckor.
Annons

Det var i tisdags som världsstjärnan ASAP Rocky, eller Rakim Mayers, 30, som han egentligen heter, greps av svensk polis efter ett slagsmål som ägde rum i centrala Stockholm i söndags. Artisten greps efter sitt uppträdande på festivalen Smash på Stadion.

Annons

– Det har skett en anhållan av den här personen under natten, mer än så vet jag inte, sa Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten, till Nöjesbladet.

Annons

Flera filmklipp från bråket har spridits i sociala medier. I veckan la sajten TMZ upp ett klipp som visar det som hände innan slagsmålet bröt ut. I filmen ser man att ASAP Rocky och hans entourage utan framgång försökte lugna ner männen som kom fram till dem.

– Vi vill inte bråka med de här killarna. Men de fortsätter följa efter oss, titta bara på dem, säger rapparen vid ett tillfälle i videon.

Annons

Ytterliga tre personer i ASAP Rockys sällskap greps av polisen under tisdagen.

Artisten ASAP Rocky begärs häktad efter misshandeln

Nu rapporterar Expressen att världsartisten begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Han förhördes i torsdagseftermiddag, vilket hans advokat Henrik Olsson Lilja berättade för Aftonbladet under dagen.

Annons

– Han förnekar brott och vi menar att han inte ska vara frihetsberövad för det förorsakar otroliga problem med tanke på de turnéer som är inplanerade. I det här fallet har min klient vistats i Stockholm och blivit angripen, vilket man kan se i de här filmerna, sa Henrik Olsson Lilja till tidningen tidigare i veckan.

Åklagaren kommer nu att begära att få hålla honom häktad i två veckor. Detta innebär att ASAP Rocky kommer att tvingas ställa in flera spelningar. Han har redan fått ställa in två konserter, en i Oslo och en på festivalen Open’Er i Gdynia, Polen.

Två andra personer i ASAP Rockys sällskap begärs häktade misstänkta för inblandning i misshandeln. Artistens livvakt ska ha frisläppts i onsdagskväll.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…