TV4:s svar efter tittarnas kritik mot alkoholen i Nyhetsmorgon

TV4 besvarar kritiken mot Nyhetsmorgon
TV4 har vid flera tillfällen kritiserats för att de visar upp alkoholhaltiga drycker i Nyhetsmorgon. Efter fredagens avsnitt väljer kanalen nu besvara tittarnas kommentarer.
Annons

I fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon på TV4 var det Jenny Alversjö, 45, och Steffo Törnquists, 63, tur att vara programledare. Duon syns ofta tillsammans i rutan och verkar trivas i varandras sällskap.

Annons

På fredagar brukar det lagas mat i Nyhetsmorgon, så även denna vecka. Nu var det kocken Klas Lindberg och sommelieren Maya Samuelsson som var bjudna till studion för att tillaga mat och visa vilka drycker som passar bra till just den maten.

TV4 har tidigare fått kritik för att man visar alkoholhaltiga drycker i Nyhetsmorgon. Efter att Soraya Lavasani, 36, och Jesper Börjesson, 48, drack vin i direktsändning i februari var det flera tittare som reagerade starkt.

Annons

”Är det högst lämpligt att ni gör reklam för att dricka eller göra reklam för alkohol. Vet ni hur många ni triggar att dricka som är alkoholister. Tänk lite längre än vad näsan räcker”, skrev en person i en kommentar till inslaget.

”Helt ofattbart att de får lov att göra det”, instämde en annan.

TV4 besvarar tittarnas frågor om alkoholen i Nyhetsmorgon

Även efter fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon riktas kritik mot att TV4 bjuder in gäster som tipsar tittarna om diverse alkoholhaltiga drycker.

Annons

”Jag har sett dessa fredagar många gånger och är SÅ trött på era alkoholdrycker… varför börjar ni inte MYCKET OFTARE att visa alkoholfria allternativ, väldigt fina o allt blir mycket roligare!!!…. Nyhetsmorgon står för mycket av alkohol drickandet, hoppas ni inser det, alkohol slår sönder familjer och dödar!”, skriver en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

TV4 har tidigare valt att inte besvara kritiken mot de återkommande inslagen om alkohol men i en kommentar på Facebook väljer de nu att berätta om kanalens tänk kring just detta.

”När det gäller förekomsten av alkohol i programmen tänker vi givetvis noga på vad vi visar och inte. Då det förekommer i Nyhetsmorgon är det i form av konsumentjournalistik. Vi försöker dock alltid att vara återhållsamma kring det. Dessutom händer det inte sällan att vi också provar alkoholfria alternativ”, skriver TV4 i en kommentar.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…