TV4:s nya besked om Idol – efter ökade coronasmittan

TV4 tvingas tänka om under fredagens Idol på grund av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer.
Detta innebär att fredagens final kommer genomföras helt utan publik.
”Vi är glada över Sverigeväggen som ger våra tittare möjlighet att vara digital publik”, skriver Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett meddelande.
Slå på ljud

Det har varit en annorlunda säsong av TV4-programmet Idol i år. På grund av den rådande coronapandemin har kanalen tvingats till flera ändringar i det populära programmet.

Under kvalveckan var det flera Idol-deltagare som insjuknade i covid-19. Det innebar att alla deltagare under första fredagsfinalen fick framföra sina uppträdanden inifrån varsitt hotellrum istället för på scenen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Veckan efter gjordes upplägget om ytterligare en gång och vissa fick deltagare uppträda på scenen och andra fick fortsätta uppträda inifrån hotellrummen.

De senaste fredagsfinalerna har dock alla idoler kunnat uppträda på scenen inför en jury beteende av Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Nya besked från TV4

Under torsdagen kom dock nya besked från Folkhälsomyndigheten. Man skärper nu allmänna råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Invånare uppmanas bland annat att avstå från möten, besöka butiker och undvika kontakt med personer som man inte bor tillsammans med. Är man äldre än 15 år uppmanas man undvika både idrottsträningar och matcher och antalet besökare på offentliga evenemang begränsas till 50 personer i de tre regionerna.

De nya beskeden gör nu att TV4 tvingas tänka om ytterligare en gång.

”Givet nytt läge i Stockholm med ökad smitta kommer vi att genomföra morgondagens sändning utan publik i studion.Vi är glada över Sverigeväggen som ger våra tittare möjlighet att vara digital publik”, skriver Malin Knave exekutiv producent på TV4 i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS ÄVEN: Här är allt vi vet om coronautbrottet i Idol 2020

SENASTE NYTT!