TV4:s beslut efter hastiga insjuknandet i Expeditionen

Expeditionen på TV4
I kvällens avsnitt av Expeditionen insjuknar flera personer i produktionen.
Nu avslöjar TV4 hur de hanterade situationen.
– Det blev slutet på resan för dem, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, till Hänt.
Annons

TV4:s nya äventyrsprogram Expeditionen är i full gång och deltagarna, som består av Mikael PersbrandtJosefine Jinder,  Susanna KallurNils Holmqvist och Stefan Larsson, har lyckats ta sig en bra bit på vägen. Målet är att bestiga Lobuche Peak i Himalaya.

Annons

Resan har varit långt ifrån enkel då de vandrar på hög höjd under extrema väderförhållanden. I förra veckans avsnitt valde deltagaren Dominika Peczynski att avbryta sin medverkan på grund av dödsskräck.

Annons

– Det har inte funkat, jag åker hem imorgon. Det blev liksom för mycket, sa hon i programmet.

Flera insjuknanden i Expeditionen

I kvällens avsnitt av Expeditionen har gänget lyckats ta sig till Machermo, vilket är en liten by som ligger 4 410 meter över havet. Äventyraren Johan Ernst Nilson, som guidar gruppen, berättar då om situationen som har uppstått.

– Tyvärr har många i tv-teamet blivit väldigt sjuka och påverkade av höjden. Redaktören och tre av fyra fotografer ligger nere för räkning. Två fotografer lämnar vi kvar här i Machermo och om läkaren ger klartecken så kan de möta upp oss i Gokyo men det är fortfarande väldigt oklart, säger han och fortsätter:

Annons

– Allt det här påverkar gruppen förstås och skapar en oro och osäkerhetskänsla.

TV4:s nödlösning under inspelningen

För Hänt berättar Martin Nygren, exekutiv producent för Expeditionen, mer om vad som hände teamet i Machermo.

– Det var två fall av höjdsjuka och en person som hade dragit på sig en rejäl bihåleinflammation som inte kunde jobba vidare under omständigheterna. De fick evakueras med helikopter till Katmandu. Det blev slutet på resan för dem, säger han till Hänt.

Annons

Eftersom inspelningen av programmet innebar en hel del risker för samtliga inblandade hade TV4 en reservplan. Denna innebar att arbetsuppgifterna kunde fördelas mellan de personer i teamet som mådde bra nog att fullfölja resan och därför kunde inspelningen av Expeditionen fortsätta trots sjukdomsfallen.

– Någon av dem stannade på observation på sjukhus något dygn men det var aldrig något akut. Vi hade löpande kontakt med dem i Katmandu. Det var jobbigt och oroande, men det var inte en kris vi inte kunde hantera, säger han.

Martin Nygren berättar även att de personer i teamet som insjuknade under inspelningen mår bra idag.

Expeditionen sänds torsdagar 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…