TV4-tittarnas kritik efter upptäckten om Gottfrid Krantz i Idol

Gottfrid Krantz i Idol
I måndags tog Gottfrid Krantz en av platserna i fredagens kvalfinal i Idol.
Nu riktar flera TV4-tittare kritik mot att Gottfrid redan har en karriär som artist bakom sig.
– Trodde tävlingen var för nykomlingar, skriver en person i en kommentar.
Annons

I måndags drog kvalveckan i Idol igång. Nu är det upp till tittarna att avgöra vilka deltagare som ska få fortsätta tävla i TV4-programmet och juryn, som består av Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 55, och Alexander Kronlund, 47, får ta ett steg tillbaka.

Annons

Tidigare i veckan riktade flera tittare kritik mot att TV4 delar in grupperna i kvalveckan i män och kvinnor. I kommentarsfältet på programmets Facebook-sida skriver tittarna att talangen istället borde vara i fokus.

Annons
Annons

”Varför ska de va könsuppdelat???? Blir vansinnig de handlar om talang inte kön! Är de fler killar en tjejer som är bäst å bör gå vidare eller vise versa then so be it! Bojkottar snart, fy vad arg jag blir ”, skrev en person i en kommentar.

Men trots tittarnas åsikter fortsätter kvalveckan med samma upplägg och i måndags var det Tusse Chiza och Gottfrid Krantz som tog platserna i fredagens kvalfinal.

TV4-tittarnas kritik efter  Gottfrid Krantz

I ett inlägg på Idols Facebook-sida är det många som gratulerar Tusse och Gottfrids framsteg i tävlingen. Men flera personer väljer också att uppmärksamma något som undgått en hel del av tittarna – nämligen att Gottfrid Krantz redan har en artistkarriär bakom sig. Gottfrid är sångare i rockbandet Krantz & Krantz. Bandet släppte ett album 2011 och ännu ett tidigare i år.

Nu riktas kritik mot att en redan etablerad artist får ställa upp i Idol då de andra deltagarna saknar erfarenhet av att stå på scen.

”Så klart bra men han är ju redan etablerad artist. Gett ut skiva skriver låtar har uppträdande med orkester.osv. Lite orättvist. Trodde tävlingen var för nykomlingar”, skriver en person i en kommentar.

”Jättebra men har ju ganska stor erfarenhet innan Idol”, skriver en annan.

TV4 har ännu inte besvarat tittarnas kommentarer på Facebook.

FOTO: TV4, Stina Stjernkvist/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…