Tittarilska mot Jenny Alversjö efter intervjun i Nyhetsmorgon

Tittarna rasar efter Jenny Alversjös intervjun i Nyhetsmorgon om Estonia.
Under lördagen var det 25 år sedan som Estonia förliste. Detta uppmärksammades i TV4:s Nyhetsmorgon genom intervjuer och reportage.
Men efter Jenny Alversjös intervju om den tragiska händelsen är det nu flera tittare som rasar.
”Besviken”, skriver en tittare.
Annons

Den 28 september 1994 förliste passagerarfärjan Estonia i Östersjön och över 852 personer miste livet. Under lördagen var det på dagen 25 år sedan den otäcka natten – och än idag lever många med dystra minnen från den dramatiska händelsen.

Till Nyhetsmorgon-studion kom tre personer vars liv förändrades den natten då Estonia gick under. Anders Eriksson överlevde mirakulöst, Johan Steene blev en annan person – och Lennart Modig var den första TV4-reportern på plats. För programledaren Jenny Alversjö berättade de om sina minnen.

Annons
Annons

Anders Eriksson var en av passagerarna på Estonia och vaknade med en känsla av att han behövde ta sig ut.

– Minns du varför du reagerade så instinktivt? frågar Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.

– Ja, det var några minuter efter tolv… det stampade på hela tiden från i princip när båten lade kurs mot Stockholm då utanför Tallinn. Men det ökade ju framåt natten och kvällen, berättar Anders Eriksson och fortsätter:

Annons

– Jag låg och försökte sova, men då kom det två extremt kraftiga metalliska smällar. Det dundrade till så att jag höll på att ramla ur sängen.

Anders Eriksson förklarar att han genast undrade vad smällarna berodde på och bestämde sig för att gå ut ur hytten och se efter vad som hade hänt. Ju högre upp i färjan han kom desto mer märkte han av allvaret.

– Jag kände ”jag måste ut, nu måste jag ut”. Det här är liksom någonting som inte står rätt till, säger Anders och fortsätter sedan berätta om den dramatik som skedde när han senare hamnade i vattnet och höll sig i ett snöre i flera timmar tills räddningen kom.

– Jag kunde inte kontrollera någonting där, utan i det här kaoset så… efter ett tag så kände jag att jag fick ett bra tag. Och jag bara höll i mig och det small hela tiden av vågor och vatten.

Annons

”Ha mer tid till era gäster”

Jenny Alversjö fortsätter sedan intervju med både Johan Steele och TV4-reportern Lennart Modig. Men efter intervjun riktar nu TV4-tittarna kritik mot Jennys snabba tempo i frågorna. I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Instagram-konto rasar de då de tycker att hon avbröt personerna som intervjuades.

”Besviken över att Jenny avbryter samtalet, det är gästerna som är huvudpersonerna inte programledaren”, skriver en.

”Ja, det blev jag också. Förbannad rent ut sagt”, skriver en annan.

Annons

”Ledsamt att ni avbryter honom mitt i en viktig berättelse. Det gör ont hjärtat”, skriver ännu en.

Flera tv-tittare är eniga i kritiken och en vädjar om att TV4 i fortsättningen ska ge mer tid åt intervjuerna.

”Ha mer tid till era gäster. Både Anders och hans räddare blev avbrutna, det är ju ändå deras berättelser som ska berättas med deras egna ord. Fint att se ändå hur mycket gott det finns i människan när livet är som mest hemskt”, skriver tittaren.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…