TV4-tittarna rasar efter programledarens ord i Efter fem

Tittarna rasar efter programledarens ord i Efter fem på TV4.
I fredagens Efter fem på TV4 pratade programledarna om Hagaparken i Solna utanför Stockholm.
Men sättet parken presenterades på får nu tittarna att ilskna till.
”Dessa evinnerliga felsägningar”, skriver en.
Annons

Det var i våras som TV4 drog igång sin nya satsning Efter fem och sedan dess har programmet tagits väl emot av tv-tittarna. När programmet startade stod Tilde de Paula Eby, 47, som ensam programledare med före detta Nyhetsmorgon-kollegan Axel Pileby, 33, som sidekick. Men inför programmets andra säsong meddelade TV4 att en del ändringar hade gjorts.

Annons

Numera delar Tilde och Axel rollen som programledare. Tilde sändes måndag till onsdag och resterande två dagar styr Axel skutan. Vid deras sida finns nu Henrik Alsterdal, 40, och Sofia Geite, 37, som studioreportrar.

Gått jorden runt – i parken

Under fredagen var det Axel Pileby och Sofia Geite som stod i studion och bjöd då in till ett fullspäckat program. Bland annat uppmärksammade de Erik Björklund, som blivit omskriven för att ha gått jorden runt – i en och samma park.

Annons

– Själv så kan man ju gå upp på morgonen och promenera en liten sväng. Men det finns en, vet jag, som har tagit det ett steg längre. Är det inte så?, sa Axel Pileby i programmet och följdes upp av Sofia Geite som berättade vidare:

– Jo, du tänker på Erik Björklund tror jag, som har gått jorden runt. Han har gjort det under tio års tid i Hagaparken i Stockholm. Han har alltså gått samma runda i princip varje dag i tio år. En mil om dagen, förklarade Sofia Geite.

Strax före klockan nio på morgonen under fredagen visade Erik Björklunds stegräknare 4 000 mil, vilket motsvarar ett varv runt jorden.

Sofia Geites svar på kritiken

Efter inslaget rasar nu TV4-tittarna, men inte för Erik Björklunds insats. Istället lade de märke till att Hagaparken placerades felaktigt av Sofia Geite i programmet.

Annons

”Till den kvinnliga programledaren: Hagaparken ligger i Solna inte Stockholm!!”, skriver en på Efter fems Facebook-sida.

”Tror jag blir galen på dessa evinnerliga felsägningar av programledare. Hagaparken ligger fortfarande i Solna inte i Stockholm!!!!”, skriver en annan.

Efter tillsägelserna har Sofia Geite själv svarat på en av kommentarerna och erkänner sitt misstag.

”Helt rätt! Solna skulle jag givetvis ha sagt för att vara korrekt”, skriver Sofia.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…