Tittarjubel efter David Hellenius oväntade drag i Nyhetsmorgon

David Hellenius fräcka drag – tog över programledarrollen i Nyhetsmorgon.
David Hellenius kom till Nyhetsmorgon som gäst.
Men mitt under direktsändningen passade han på att ta över rollen som programledare – och sprattet gick hem hos TV4-publiken.
”Det var roligt!”, konstaterar en tittare.
Annons

David Hellenius, 45, har blivit en folkkär profil under sina år som programledare på TV4. Just nu syns han i en sprillans ny säsong av den egna talkshowen Hellenius hörna, som hade premiär under söndagen. Inför premiäravsnittet gästade han morgonprogrammet Nyhetsmorgon för att prata om den nya säsongen – och avslöjade för programledaren Anders Pihlblad, 51, att det blivit tuffare att få programmet att nå den standard som tv-tittarna vill ha.

Annons

– Hade du en tanke om, när programmet startade för länge sedan, att du skulle få göra så här många säsonger?

Annons

– Nej, det har man väl aldrig. Man vågar aldrig hoppas så mycket. Men framför allt är det kul att se hur mycket det har utvecklats och hur mycket mer vi måste jobba för att det ska bli någonting, sa David Hellenius i programmet och fortsatte:

– Nu måste vi ha mycket mer tanke och veta varför vi ställer frågorna. Tittarna har ju högre krav på bra intervjuer sedan tio år tillbaka. Så upplever jag det i alla fall, sa David Hellenius i programmet.

Tog över – mitt under direktsändning

Men trots att David Hellenius kom till Nyhetsmorgon som gäst kunde han inte hålla sig bort från sin roll som programledare. Direkt under direktsändningen gjorde han därför ett fräckt drag och tog över programledarrollen efter Anders Pihlblad. Anders Pihlblad var dock helt med på sprattet och spelade med i det skämtsamma inslaget i morgonprogrammet.

Annons

Efter en intervju med artisten Loreen, 36, vände Ander Pihlblad sig till kameran och förklarade att fler saker skulle ske i programmet, men att hans ”assistent” fick ta över. Kameran riktades därefter mot David Hellenius, som fortsatte berätta vad som skulle komma senare i programmet. Däribland hans egna intervju om Hellenius hörna.

I efterhand har TV4 lagt ut klippet från när David Hellenius tar över programledarrollen på Nyhetsmorgons Facebook-sida – och i kommentarsfältet skriver tittare som uppskattade David Hellenius fräcka drag:

”Så bra!”, skriver en.

”Det var roligt!”, konstaterar en annan.

Annons

”Ha ha David klarar det mesta”, skriver ännu en.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…