TV4 om undantaget med Niklas Strömstedt i Så mycket bättre

TV4 om undantaget med Niklas Strömstedt i Så mycket bättre 2019.
Niklas Strömstedt överraskar de andra artisterna med två olika tolkningar i kvällens Så mycket bättre.
Nu berättar TV4 om valet att låta artisten tolka två låtar istället för en.
Annons

Inför årets jubileumssäsong av Så mycket bättre valde TV4 att ändra konceptet helt och hållet. I tidigare säsonger har ett och samma gäng av artister medverkat under samtliga inspelningsdagar och haft varsin dag då de har fått sina låtar tolkade. Men i år är det annorlunda.

Annons

I år har TV4 valt att ha en stående trio bestående av Magnus Uggla, 65, Miss Li, 37, och Petter, 45. Dessa tre gästas varje vecka av artister, som kommer och går under säsongens gång. I kvällens avsnitt sluter Ebbot Lundberg, 53, upp med gänget, som sedan tidigare består av Danny Saucedo, 33, Carola Häggkvist, 53, Niklas Strömstedt, 61, och den fasta trion.

Niklas kärlekshyllning till Jenny Strömstedt

I vanlig ordning bjuder artisterna på tolkningar av varandras låtar. Men Niklas Strömstedt slår på stort och får in två tolkningar under samma program.

Annons

Den första tolkningen gör han vid flygeln inne i huset, där han sätter sig ner bakom tangenterna efter att Danny Saucedo spelat en snutt av EMD:s Jennie let me love you.

– Jag har faktiskt skrivit en låt till din fru, säger Danny Saucedo innan han börjar spela.

– Har du spelat en låt till min fru? frågar Niklas Strömstedt tillbaka.

Annons

Niklas avbryter sedan Danny mitt i låten och förklarar:

– Snygg låt. Men jag har också skrivit en låt till min fru. Får jag spela den?

Därefter gör Niklas Strömstedt sin version av Jennie let me love you, med en text som handlar om hustrun Jenny Strömstedt, 47. En kärlekshyllning, som uppskattas av de andra artisterna – och inte minst av Danny Saucedo som sjöng låten ihop med EMD.

TV4 om valet att låta Niklas göra två tolkningar

Senare, under middagen, tolkar Niklas även en av Miss Lis låtar. Han blir därför ensam om att ha tolkat två låtar under ett och samma program i denna säsongen av Så mycket bättre. För Hänt berättar Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, att det inte fanns någon direkt anledning till varför det blev så. Däremot berättar han om valet att låta Niklas tolka två låtar:

Annons

”Niklas hade en rolig idé med Jenny-låten som var för bra för att inte genomföra. Det har hänt att det blir fem låtar, nu blev det sju. Vi tyckte den passade perfekt i som en fin och rolig mellanakt uppe i huset”, skriver Martin Nygren i ett mejl till Hänt.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…