Julia Bergmans ärliga ord om tuffa tiden – vädjar om hjälp

Julia Bergman om stressen över att räcka till åt både följare och familj.
TV3-mamman Julia Bergman blev mamma för andra gången i april. Sedan dess har hon prioriterat bort jobb för att finnas där för familjen. Men det har även resulterat i skuldkänslor, förklarar hon nu.
– Jag går jämt och ständigt runt med dåligt samvete, skriver hon.
Annons

Julia Bergman, 24, blev en av Sveriges mest folkkära mammor när hon visade upp sitt liv med sonen Milan, 5, i TV3:s realityserie Unga mammor. I fyra säsonger fick tv-tittarna följa deras vardag – och under programmets gång expanderade familjen då Julia fann kärleken i Dennis Everberg, 27.

Annons
Annons

Sedan dess har familjen utökats ytterligare. I april föddes parets första gemensamma barn, dottern Zelda, och trots att familjen inte längre är med i Unga mammor har Julia Bergman fortsatt dela med sig av familjelivet på sociala medier och på sin blogg. Men efter dotterns födsel blev uppdateringarna färre då Julia hade fullt upp med att anpassa sig till livet som tvåbarnsmamma. I en video på Youtube förklarade hon att hon prioriterat det nya familjelivet och att hennes sociala medier, Youtube-konto och blogg fått läggas åt sidan.

– Jag har ju inte uppdaterat er på länge. Men det blir så helt enkelt när livet kommer i vägen, sa hon i videon och lovade att hon skulle försöka bli mer aktiv framöver.

Prioriterar familjen

I ett nytt inlägg på Instagram förklarar Julia Bergman att många hört av sig och bett om att hon ska uppdatera oftare, men att det blivit tufft för henne att få tid till både familjelivet och sina sociala kanaler. Öppenhjärtigt förklarar Unga mammor-profilen att situationen har tagit hårt på henne.

”Just nu går jag igenom en tid som känns väldigt jobbig för mig. Jag går jämt och ständigt runt med dåligt samvete, dåligt samvete gentemot min familj men också emot er följare. Jag vill så gärna hinna med er och hinna uppdatera, filma, fota, vlogga, jobba… samtidigt vill jag bara vara en mamma, flickvän, mamma”ledig”…”, skriver hon i inlägget:

Annons

Hon fortsätter:

”När jag då dras emellan detta och självklart väljer det viktigaste som är min familj får jag ofta meddelanden som ”när kommer nästa vlogg?”, ”saknar era uppdateringar på Instagram”, ”vill se med vad du gör om dagarna, ”filma mer” och de meddelandena gör mig så glad eftersom ni vill se mer men också sååå stressad eftersom jag inte orkar. Ni som själva har barn som är hemma vet ju att bara det är ett väldigt stort jobb och egentligen det viktigaste jobb vi har. Jag vill komma ut till parken, vara närvarande där och då och inte gå miste om saker som barnen gör för att jag hade min telefon för att jag jobbade…. samtidigt MÅSTE jag jobba..”.

Annons

Ber följarna om hjälp

Julia Bergman förklarar att situationen gör henne väldigt stressad och att hon börjat märka av fysiska symptom som kommit till följd av pressen och stressen. Därför vädjar hon nu om hjälp från sina följare att ta sig igenom den tuffa tiden och återigen hitta inspirationen och motivationen att komma tillbaka.

Annons

”På grund av all stress får jag så otroligt ont i mina öron och klarar ibland inte av en massa ljud, otroligt trött och har mindre inspiration… kan inte ni hjälpa mig? Peppa mig till att ta fram kameran och säga åt mig vad jag ska filma? Men också förstå mig att vi behöver vårt privata liv också. Hjälp mig att göra en balans i vardagen. Kom med tips, idéer, inspiration”, skriver hon.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, Nent

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…