TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

TV: Pernilla Wahlgren skär sig rejält – se dramatiska bilderna här

21 jan, 2021 
AvBetty Regnström Larsson
Pernilla Wahlgren.
I sista avsnittet av Yes chef! är det upp till bevis och dags för Pernilla att bjuda sin matkunniga familj på en fyrarätters middag. Men allt går inte helt enligt planen…
Annons
TV: Pernilla Wahlgren skär sig rejält – se de dramtiska bilderna härBrand logo
TV: Pernilla Wahlgren skär sig rejält – se de dramtiska bilderna här

Pernilla Wahlgren, 53, har ett stort intresse för matlagning. Men ofta slutar matlagningen i kaos – och hennes självförtroende i köket är inte på topp nu när barnen har blivit så bra på att laga mat.

I serien Yes chef! har vi fått följa Pernilla, där hon med hjälp av den prisade mästerkocken Thomas Sjögren, har fått hjälp att uppgradera sina matkunskaper.

I det sista avsnittet ska Pernilla visa vad hon lärt sig och bjuda hela sin kräsna familj på en fyrarätters festmåltid.

Men allt går inte exakt som hon tänkt sig.

– Tänk att jag skulle stå här och öppna ostron, det trodde man inte i början av det här äventyret, säger Pernilla precis innan olyckan är framme.

Se den dramatiska händelsen i spelaren ovan!

”ka gå från kökskaos till mästerkock”

Programmet Yes chef! visas i sex delar och är baserat på det norska formatet The Chef and the Comedian.

– I vår familj älskar vi god mat och matlagningsintresset är stort hos alla. Men med åren har mina vuxna söner mer och mer tagit över i köket hemma hos mig. Så vi slöt en deal, Thomas och jag - att jag ska gå från kökskaos till mästerkock. Det har varit en ren och skär glädje att få lära mig av Thomas och suga åt mig av hans fantastiska matlagningskunskaper. Vi har dessutom blivit bästa vänner på kuppen. Jag längtar så tills alla får ta del av resultatet på Dplay, säger Pernilla Wahlgren till Dplay.

Annons

Pernilla fick alltså hjälp av krögaren och mästerkocken Thomas Sjögren – som utsågs till Årets kock 2015. Idag driver han flertalet krogar på västkusten.

”Fått många härliga skratt tillsammans”

I programmet lagar de mat tillsammans med fantastiska råvaror som Sverige har att erbjuda.

– Att få lära Pernilla mer om matlagning var en intressant uppgift. Vissa saker löste hon med bravur medan andra uppgifter var lite krångligare att få till, men överlag har Pernilla gjort stora framsteg i köket. Att vi dessutom har fått möjligheten att träffa våra underbara lokala producenter runt om i landet gjorde uppdraget extra roligt, och vi har fått många härliga skratt tillsammans, säger Thomas Sjögren till Dplay.

”Så glada och stolta”

Även Dplay hade höga förväntningar på nysatsningen.

– Vi är så glada och stolta att få följa Pernilla när hon tar sig an sin stora dröm - att bli en mästerkock. Och med en läromästare som Thomas kan det inte bli annat än underbart. Den här charmiga duon kommer bjuda tittarna på både skratt och inspirerande matglädje när de tar sig an utmaningen som Yes Chef! innebär. Hela teamet, både framför och bakom kameran har gjort ett fantastiskt jobb, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för Yes Chef! på Discovery Networks Sverige.

FOTO: Dplay

Annons