Idol-Tusses besked om Mello efter Christer Björkmans erbjudande

Tusse Chizas besked om Melodifestivalen efter Christe Björkmans erbjudande i Idol 2019.
Efter Tusse Chizas framträdande i TV4:s Idol blev Melodifestivalen-profilen Christer Björkman mäkta imponerad. Så pass att han valde att bjuda in idolen att delta i Melodifestivalen när han ville. Nu kommenterar Tusse saken med egna ord.
Annons

Under gårdagens fredagsfinal av Idol på TV4 bjöds det på glitter och glamour då temat var Melodifestivalen. På scen tolkade Idol-deltagarna varsin känd låt från Melodifestivalen eller Eurovision song contest – och som gäst i juryn satt ingen mindre än Melodifestivalen-producenten Christer Björkman, 62.

Annons

I vanlig ordning fanns den vanliga Idol-juryn bestående av Alexander Kronlund, 47, Nikki Amini, 34, Kishti Tomita, 55, och Anders Bagge, 51, på plats för att säga sitt om idolernas framträdanden. Efter deras ord fick även Christer Björkman chansen att uttrycka sina åsikter.

Tusse Chiza, 17,  var den sjätte idolen att inta scenen och fick stående ovationer av både juryn och publiken efter sin insats. Hans låtval för kvällen var Conchita Wursts vinnarlåt från Eurovision song contest 2015 – Rise lika a pheonix.

– Det här är mer än ett ”hallelujah moment”. Det här är upprättelse, det här är… tack! sa Kishti Tomita till Tusse efter framträdandet.

Annons

Tusse Chiza hyllades även av både Anders Bagge och Nikki Amini och en stolt Alexander Kronlund hälsade Christer Björkman välkommen till Idol och den talang som finns i programmet.

– Välkommen till Idol Christer, sa han till Christer varpå Melodifestivalen-profilen svarade med ett storslaget erbjudande till Tusse:

– Välkommen till Melodifestivalen när du vill! Wow!

Tusses svar efter Christers inbjudan

Efter framträdandet förklarar Tusse Chiza för Hänt att han känner sig nöjd och glad med sin insats i den fjärde fredagsfinalen.

– Det gick ner jättebra och det känns fantastiskt. Jag brukar alltid säga overkligt, för det är overkligt, men nu måste jag beskriva det och det är fantastiskt! säger han.

I tv-rutan sågs Tusse Chiza spricka upp i ett stor leende efter Christer Björkmans erbjudande om Melodifestivalen – och för Hänt bekräftar idolen att det var lycka han kände när han fick höra Christers stora ord.

Annons

Christer Björkman bjöd in dig till Mello. Vad är ditt svar?

– Ja, tusen gånger ja! Ge mig ditt nummer! säger Tusse Chiza.

Så du vill vara med?

– Ja!

Exakt när Tusse syns i Melodifestivalen kan han inte ge besked om, men Idol-deltagaren är säker på att det kommer att hända längre fram i hans liv och karriär.

När ska du vara med? 

– I framtiden. Det behöver inte vara nästa år eller året efter, utan det kan vara 2030.

Annons

Av: Alice Göransson och Agnethe Alm

FOTO: TV4, TT/Mattias Hansson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…