LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas stora ilska – efter Martina Haags offentliga viktbråk

27 maj, 2020 
I Dplay:s nya tv-program Den stora hälsoresan så bröt Martina Haag mot reglerna.
Efter att inte velat väga sig kontinuerligt och rapportera sin vikt som ingår i utmaningen 16 Weeks of Hell så stoppades Martina från att fullfölja utmaningen.Detta blev något som tittarna reagerat starkt på.
Annons
Martina Haags kritik mot Dplay – efter stoppade medverkanBrand logo
Martina Haags kritik mot Dplay – efter stoppade medverkan
Martina Haag vill inte väga sig i Den stora hälsoresan
FOTO: Dplay

I Dplays nya storsatsning Den stora hälsoresan får tittarna följa flera kändisars resa när de tar sig an en ordentlig utmaning. Agneta Sjödin, 52, Martina Haag, 55, Anders Öfvergård, 52, Måns Möller, 45, Özz Nujen, 44, och Martin Melin, 53, har gett sig in på att genomföra omtalade träningsformen 16 Weeks of Hell. 

En person som snabbt kom in i den nya livsstilen var Martina Haag och hon har med glädje delat med sig av uppdateringar om sina träningspass på sina sociala kanaler.

Sammankomsten – utan Martina Haag

När det sedan är dags för sammankomst för alla deltagare efter 50 dagar så saknas därför Martina, något som de andra deltagarna undrar över.

Annons

– Anledningen till det är att hon inte vill följa 16 weeks of hell på det sättet som jag kräver att man gör, säger Tony Andersson i programmet.

Han menar att han hela tiden vill ha uppdateringar om hur deltagarna mår och väger, så att han kontinuerligt kan ”ge mer mat” i kostschemat.

Detta var dock inget tåg som Martina ville hoppa på.

– Den kontrollen ville inte Martina ge mig, säger Tony.

En person som håller med Martina om viktstressen är Agneta Sjödin.

– Alltså hets runt vikt, absolut, där har hon absolut en poäng. Jag har inte heller en våg hemma, säger Agneta Sjödin i programmet.

Något som även framgår i programmet är att Martina är besviken på Tony, då hon inte får fortsätta med utmaningen.

Annons

Tittarnas ilska

Martina Haag delade ett inlägg på Instagram där hon tackar för alla fina ord hon mottagit efter händelsen i programmet.

”Tack allihopa, för alla era peppiga meddelanden”, skriver Martina.

Några som inte håller med programmets tanke om invägning är tittarna.

”Men om man inte vill väga sig så måste det väl vara ok att säga nej? Tråkigt om det blir en grej och uppfattas påträngande av en deltagare. Då har ju produktionen fallerat”, skriver en tittare på Instagram.

”Bra gjort! Men en sån unken programidé om det bara handlar om vikt. En superkropp är en stark och hållbar kropp, inte en mager kropp”, fyller en annan i.

”Hur ser man på vågen att en person fått i sig rätt näring? Så om en person gått upp eller ner ett kilo så ser man precis vad för näringsintag ett person fått i sig. Det tror jag inte ett dugg på”, undrar en tredje person.

FOTO: Andreas Bardell/TT, Dplay

Annons