Idol 2019: Tittarnas kritik mot TV4 efter ändringen

Tittarnas kritik mot TV4 efter ändringen av Idol 2019.
Under fredagens Idol ändrade TV4 på sändningstiden för att göra plats för svenska fotbollslandslagets EM-kvalmatch mot Rumänien.
Fotboll blev även temat för kvällen. Men det möts nu av kritik från Idol-tittarna.
”Under all kritik”, skriver en.
Annons

Årets upplaga av Idol på TV4 är i full gång och med endast fem deltagare kvar börjar finalen närma sig med stormsteg. Den 6 december står två av idolerna på scenen i Globen i Stockholm och gör upp om titeln som årets idol 2019.

Annons

Under alla år har TV4 haft olika teman på Idols fredagsfinaler – och det håller kanalen fast vid även i år. Vad som är annorlunda detta året är dock att TV4 valt att gå ifrån flera av de klassiska teman som de tidigare har haft, för att istället göra plats för nya idéer. Bland annat har 2019 års Idol haft teman som ”Tack för allt, England!”, där idolerna fick tolka brittiska hits och i samband med fredagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Rumänien fick kvällens fredagsfinal temat fotboll.

Annons

I kvällens fredagsfinal fick alla idolerna varsin låt tilldelad till sig från en spelare i det svenska dam- eller herrlandslaget i fotboll. Sändningen fick även flera inslag med fotboll som tema. Bland annat spelade gruppen GES låten När vi gräver guld i USA, som var årets VM-låt år 1994 då Sverige tog brons.

Ändrade sändningstider

Idol-sändningen fick även tidigareläggas på grund av matchen, som även den sänds på TV4 under kvällen. På grund av detta fick idolerna börja sjunga redan klockan 19.00, för att sedan ge plats åt fotbollsmatchen. Resultatshowen påbörjas först när matchen är slut, vilket gör att den skjuts fram drygt en timme till klockan 23.00.

För publiken i studion blir det en längre väntan, men ingen på plats behöver hänga läpp för det, meddelade TV4 till Hänt tidigare idag. Matchen visas nämligen på storbild i studion och i pausen bjuds det på varmkorv. Även idolerna är peppade på att se matchen från Idol-studion.

Annons

”Eftersom det endast är en timmas skillnad mot ordinarie sändningstid påverkas inte idolerna. De är peppade att se matchen och att heja fram Sverige till en vinst!”, skrev Malin Knave, exekutiv producent för Idol i ett mejl till Hänt.

Tittarnas missnöje över innehållet

Men hemma i tv-sofforna var minerna inte lika muntra över kvällens fotbolls-fokus. På sociala medier skriver flertalet tittare att de är besvikna över att TV4 valde att kvällens Idol-sändning skulle handla om fotboll. Istället hade de velat ha mer fokus på musiken.

”Larvigt att det är så mycket fotboll över kvällens Idol-program. Sjung bara”, skriver en tittare.

Annons

”Tråkigaste temat någonsin och bara massa fotbollsutfyllnad i Idol. Hade varit dags för idolerna att sjunga två låtar var istället”, menar en annan.

”Under all kritik TV4 – så dåligt. Varför inte två låtar per person istället för en massa fotboll!!! Tror knappast det blir Idol-snack under fotbollen…”, skriver ännu en.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TT/Mattias Hansson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…