Tittarilska efter TV4:s beslut om kvalveckan i Idol: ”Vansinnig”

Tittarilska mot TV4:s Idol 2019
Ikväll ska fem killar tävla om att bli de två första att gå vidare till de direktsända fredagsfinalerna i TV4:s Idol.
Nu riktar flera tittare kritik mot upplägget.
– Är inte detta ett superkonstigt system?, skriver en person i en kommentar på programmets Facebook-sida.
Annons

Höstens säsong av Idol är i full gång på TV4. Förra veckan fick deltagarna besked om vilka som gått vidare till topp 20. Som vanligt låg då makten hos juryn, som består av Nikki Amini, 34, Anders Bagge, 51, Kishti Tomita, 55, och Alexander Kronlund, 47.

Ikväll är det dock tittarna som tar över rodret och ska bestämma vilka personer som ska få chansen att fortsätta tävla i Idol. Under dagen avslöjade TV4 vilka låtar deltagarna ska uppträda med.

Annons
Annons

Vi kommer bland annat få höra Justin Timberlakes låt Can’t stop the feeling framföras av Malik Miller Sene, Tusse Chiza ska försöka sig på Adeles Turning tables och Imagine Dragon-låten Natural får en cover av Kim Lilja.

I Facebook-inlägget där TV4 avslöjar detta är det tydligt att många Idol-tittare redan har en favorit. Flera personer har kommenterat inlägget med vem de hoppas går vidare i kvällens avsnitt. Hur det slutar får vi dock inte veta förrän klockan 21.55 då resultatshowen drar igång.

Tittarna riktar kritik mot upplägget i TV4:s Idol

Men det är inte endast hejarop som fyller kommentarsfältet på Idols Facebook-sida. Flera personer är nämligen skeptiska till att man delar in grupperna i män och kvinnor.

Annons

Anledningen till att TV4 gör på det här sättet är så att det ska vara en jämn könsfördelning när fredagsfinalerna drar igång – men en hel del av tittarna anser att talangen istället borde vara i fokus.

”Himla konstigt och gammeldags att göra sådär. Vad har könet med talangen att göra?”, skriver en person i en kommentar.

”Varför ska de va könsuppdelat???? Blir vansinnig de handlar om talang inte kön! Är de fler killar en tjejer som är bäst å bör gå vidare eller vise versa then so be it! Bojkottar snart, fy vad arg jag blir ”, anser en annan.

Är inte detta ett superkonstigt system? Att det MÅSTE gå vidare lika många tjejer som killar. Känns det verkligen passande?”, skriver en tredje.

Annons

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT, Mattias Hansson/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…