Tess Merkel avslöjar detaljerna om nya tv-programmet Soffan

Tess Merkels nya program Soffan
Det nya panel-programmet Soffan leds av Tess Merkel, som gör sitt första programledarjobb för tv.
För Hänt berättar artisten om vad som fick henne att tacka ja – och hur det kändes att prata om sina egna problem i tv.
– Jag har ingenting att dölja, berättar Tess Merkel.
Annons

Under fredagen har det nya programmet Soffan premiär på Viafree och Viaplay. I varje avsnitt ses fyra svenska kändisar, i olika åldrar och skeden i livet, gästa studion för att tillsammans hjälpas åt att lösa tittarnas olika problem och dilemman.

Annons

I programledarrollen ses ingen mindre än discodrottningen och före detta Alcazar-medlemmen Tess Merkel, 49, som i en intervju med Hänt berättar att det är hennes första jobb som programledare i tv. Tess berättar att hon fick frågan om att leda programmet efter att produktionen hört henne gästa ett radioprogram.

Annons

– De hörde mig på radion och frågade om jag var intresserad av att bli programledare även på tv. Nu har jag varit programledare för radio men nu har jag tagit klivet in och blivit tv-programledare vilket är lite annorlunda men ändå ganska så… lite likt är det ju, säger Tess till Hänt.

Anledningen till att Tess Merkel valde att ta steget ut och tackade ja till tv-programmet var bland annat hennes stora intresse för problemlösning:

– Först och främst så är jag genuint intresserad av dilemman. Jag är nyfiken på människors åsikter och jag är väl lite den, som kompis, som gillar att lösa problem. Kompisar kommer ofta till mig med problem och jag är nog en sån kompis, att jag tycker det är spännande med dilemman.

Tess Merkel om valet av kändispanelen

I Soffans kändispanel kan tittarna under säsongen bland andra se Katrin Zytomierska, 42, Jonas Hallberg, 48, Siw Malmkvist, 82, och Sina ”Sean Banan” Samadi, 34.

Annons

Tess Merkel berättar att hon fick vara med i valet kring vilka som skulle ingå i panelen.

– Jag ville ha några av mina vänner som jag vet är bra på att lösa dilemman. Som jag vet är starka polare som alltid finns där och faktiskt är riktigt bra på relationsråd och även ärliga. Det är den bästa vännen man kan ha – en vän som är ärlig, berättar Tess.

När Hänt frågar vilka av medlemmarna ur kändispanelen som Tess Merkel syftar på berättar hon att det rör sig om Sanna Bråding, 39, Sean Banan och Jonas Hallberg.

”Ingenting att dölja”

I programserien Soffan tar kändispanelen, som för varje avsnitt varierar, upp tittarnas problem. Syftet är att kändisarna tillsammans ska komma överens om ett beslut i hur de tycker att tittaren ska gå vidare – men till Hänt berättar Tess Merkel att det ibland var omöjligt.

Annons

– Många gånger är det ju svårt med fyra olika åsikter, det är klart att vi inte alltid kan enas om ett beslut, förklarar Tess.

För att kunna hjälpa tittarna med de olika dilemmana tar panelmedlemmarna och Tess bland annat upp problem och erfarenheter från sina egna liv och relationer – något Tess inte såg som ett problem för egen del.

– Jag har ingenting att dölja, jag kan ju relatera till massa olika problem som man har i sitt eget liv. Det är ju livserfarenheter som man har gått igenom själv som gör att man kan hjälpa andra – och alla har ju sina problem. Så man kan ju känna igen sig i så mycket, förklarar Tess och fortsätter:

– Ingen är ju perfekt, och definitivt inte jag. Jag är inte rädd för att dela med mig om att jag inte är perfekt. Så det kommer ju egna berättelser också.

Annons

Soffan visas på fredagar på Viafree och Viaplay.

Av Ida Gustafsson, Agnethe Alm

FOTO: NENT/Linus Hallsénius, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…