Tårarna i Idol – efter Kim Liljas överraskning: ”Mäktigt”

Kim i Idol 2019
Kim Liljas pappa hade ingen aning.
Mitt under Idols direktsända fredagsfinal överraskade sonen honom ordentligt.
– Det ska bli så mäktigt, sa deltagaren tidigare i veckan.
Annons

Idol 2019 är i full gång och äntligen har fredagsfinalerna dragit igång. Ikväll är det dags för den andra fredagsfinalen för i år och temat är genombrottshits, det vill säga låtar som stora artister har slagit igenom med.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Annons

Kim Lilja, 25, är hockeyspelaren som har gjort succé i Idol. Ikväll sjunger han låten My hero med Foo Fighters och han tillägnar den någon väldigt speciell.

– Jag vill hylla min pappa. Han har gjort så mycket för mig, han har lärt mig hur man ska vara, säger Kim Lilja när Hänt träffar honom under repetitionerna.

– Då känner jag att har jag en chans att visa min pappa hur stolt jag är över honom, och hedra honom framför en miljon människor, då vill jag ta den chansen.

Kim Liljas överraskning under fredagsfinalen i Idol

Han vet att uppträdandet kommer att bli känslosamt. Hans pappa finns som vanligt på plats i publiken för att stötta honom. Kim Lilja berättar att hans pappa vet om att sonen kommer att tänka på honom när han sjunger, men det han däremot inte vet om är att hela uppträdandet kommer att tillägnas honom.

– Han har ingen aning om att jag kommer ställa mig där och köra den för honom. Jag kommer ju stå precis framför honom och sjunga på podiet. Det ska bli så mäktigt, säger en exalterad Kim Lilja.

Pappans reaktion efter Kim Liljas uppträdande

Så ikväll var det dags för den stora överraskningen. Innan låten avslöjade Kim Lilja att låten skulle tillägnas hans pappa som satt på första parkett i publiken.

– Nu kör vi, sa han innan han började sjunga.

Pappan såg märkbart rörd ut under framträdandet och tårögd såg han sin son gå ut på podiet och peka på just honom. Efteråt höjde Kim Lilja näven i luften och tittade på sin pappa som stolt vinkade till sonen på scenen.

Vilken fin överraskning!

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Foto: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…