Carina Bergfeldt gravid – känslosamma orden efter kampen

SVT:s Carina Bergfeldt gravid – känslosamma orden efter kampen
SVT-korrespondenten Carina Bergfeldt väntar barn. Hon berättar själv den glada nyheten på Instagram i ett känslosamt inlägg – och ger samtidigt en känga till alla som öppet frågat om hon inte längtar efter barn.
”Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet”, skriver hon i inlägget.
Annons

Carina Bergfeldt, 39, har gjort en kometkarriär på SVT och är i dag tv-kanalens omtyckta och populära USA-korrespondent – en dröm hon har haft i hela sitt liv. Samtidigt som vi sett henne analysera det politiska läget i Vita huset eller direktrapportera från skogsbränderna i Kalifornien, har hon de senaste två åren försökt att bli gravid.

Annons

På Instagram berättar hon nu om den tuffa resan som hon och maken Jesper Zølk gått igenom – och att hon nu äntligen väntar barn.

Annons

I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät”, skriver hon i ett inlägg på Instagram. På bilderna hon publicerar syns hon själv gråta glädjetårar och man får också se en liten filmsnutt från ultraljudet.

Carina Bergfeldt har försökt bli gravid i två år

Mitt i lyckoruset berättar Carina Bergfeldt att hon och maken har försökt få barn i två år.

Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”.

Annons

Samtidigt vill hon passa på att ge en känga åt alla de som har tyckt sig ha rätt att kommentera eller fråga om det inte är dags för barn snart, utan att ha en aning om vad paret genomgått. Hon berättar om främlingar som kommenterat med bebisemojis när hon lagt ut en bild på sig själv och maken, folk som mejlat att hon borde ”skaffa ett kärleksbarn” och bekanta som i all välmening upplust henne om att karriären inte är allt. Eller klassikern – att bara man slappnar av så löser sig allt.

Orden har tagit hårt på Carina Bergfeldt.

Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Jag tror inte att en enda har haft en elak avsikt med sina ord. Det spelar ingen roll. Det gör lika ont ändå.

Ryter ifrån efter frågorna

Hon ryter ifrån ordentligt och påminner om att ingen har något att göra med andra människors reproduktion.

Annons

Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig.

I sitt Instagraminlägg vill hon också sprida lite kärlek till alla andra som kämpar för att bli gravida och påminner om att de inte är ensamma.

View this post on Instagram

I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät. Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg. Jag skulle kunna stanna där, och bara säga att vi är så glada att det gick till slut, men jag har under den här eländiga resans gång insett hur totalt omdömeslösa människor kan vara. Totala främlingar som kommenterar med bebisemojis i sociala medier när jag lägger ut en bild på oss, folk som kommit fram/mejlat mig och ”i all välmening” uppmanat mig att ”skaffa ett kärleksbarn”. Bekanta som berättat att jag måste komma ihåg att karriären ”inte är allt”. Personer som säger att ”bara vi slappnar av så löser det sig”. Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Jag tror inte att en enda har haft en elak avsikt med sina ord. Det spelar ingen roll. Det gör lika ont ändå. Det känns jätteviktigt för mig att samtidigt som jag berättar att jag äntligen är gravid också först och främst säger till er som kämpar att jag skickar all kärlek i världen, att ni inte är ensamma, men det känns också viktigt att jag säger till er som tycker att ni har med andras reproduktion att göra att nej, det har ni inte. Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig. Låt folk berätta om – och när – de själva vill. Som nu. Jag är så fruktansvärt glad att den lilla människan i min mage får Jesper som pappa. Det är den finaste presenten jag kan ge till ett barn.

A post shared by Carina Bergfeldt (@cbergfeldt) on

Annons

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…