Stjärnorna på slottet 2019: Här är alla deltagarna

Stjärnorna på slottet 2019: Här är alla deltagarna
Snart börjar inspelningarna av den nya säsongen av SVT:s program Stjärnorna på slottet. Här är årets alla deltagare.
Annons

I sommar börjar inspelningarna av den 14:e säsongen av Stjärnorna på slottet. Under en hel vecka ska stjärnorna bo på slottet och bjuda tittarna och slottsvännerna på både det ena och det andra ur sina liv.

Annons

– I år mixar vi Melodifestivalen med Dramaten och stand up Comedy, här får både en hårdkokt torped och Pelle Svanslös plats. Det bli garanterat spännande att se i julhelgen, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger. 

Inspelningarna sker i juli och alla deltagare kommer som vanligt att vara värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt middagsbordet.

Stjärnkocken Tareq Taylor kommer göra sin andra sommar i programmet och sätter tillsammans med stjärnorna ihop olika menyer för varje dag.

Annons

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2019

Björn Kjellman, 55.

Skådespelaren Björn Kjellman
Foto: Eero Hannukainen/TT

Skådespelaren Björn Kjellman fick sitt stora genombrott i tv-serien Fasadklättraren och En komikers uppväxt. Många fick även upp ögonen för honom i uppsättningarna av Suzanne Osten på Stadsteatern och i filmen Skyddsängeln. I höst är Björn aktuell i musikalen Så som i himmelen.

Dragomir Mrsic, 49.

Skådespelaren Dragomir Mrsic
Foto: Eero Hannukainen/TT
Annons

Skådespelaren Dragomir Mrsic fick sin första filmroll medan han drev ett gym på Östermalm, då regissören Josef Fares ville ha med honom i sin långfilm Leo. Genombrottet kom senare i filmen Snabba Cash, en rollprestation som Dragomir prisats för internationellt. Just nu är han aktuell i den hyllade serien Alex.

Julia Dufvenius Wollter, 43.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Skådespelaren Julia Dufvenius Wollter slog igenom som Ella i succéserien Glappet, som sändes på SVT 1997. Ingmar Bergman såg serien och gav Julia en roll i sin sista film Saraband. Just nu är skådespelaren aktuell i tv-serien Heder, som har premiär i höst.

Måns Möller, 44.

Komikern Måns Möller
Foto: Jacqueline Christensen
Annons

Det var när komikern Måns Möller såg Johan Glans på Norra Brunn som han bestämde sig för att satsa på stand up comedy. Måns slog senare igenom i panelprogrammen Extra, extra och Parlamentet. Till hösten turnerar han med komedishowen Världens historia, tillsammans med Özz Nûjen.

Pernilla Wahlgren, 51.

Pernilla Wahlgren
Foto: Eero Hannukainen/TT

Artisten Pernilla Wahlgren debuterade som fyraåring när hon spelade mot sin mamma Christina Schollin i tv-pjäsen Den längsta dagen. Senare slog hon igenom ordentligt inför det svenska folket i Melodifestivalen 1985 med låten Piccadilly Circus. Idag har hon precis avslutat en turné med sin show Kort, glad och tacksam och är aktuell i realityserien Wahlgrens Värld. 

Stjärnorna på slottet har premiär den 28 december klockan 20.00 på SVT1.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…