Sofia Geites markering mot Steffo Törnquist

Sofia Geite
Det är inte alltid lätt att vara programledare i direktsändning.
Något som Steffo Törnquist nyligen fick uppleva då han pikades av kollegan Sofia Geite efter en miss i programmet.
Annons

Steffo Törnquist, 64, är ett välbekant ansikte för TV4-tittarna. Han har nämligen jobbat på kanalen sedan den startade på 90-talet och är en av de mest folkkära programledarna för Nyhetsmorgon. Tillsammans med parhästen Jenny Strömstedt, 47, styr han skutan i morgonshowen flera dagar i veckan.

Annons

Men sedan ett tag tillbaka kan man då och då även se honom tillsammans med TV4:s relativt nya begåvning Sofia Geite, 38. Tidigare har Geite varit nyhetsankare på TV4 och under hösten kunde tittarna se henne en del i Efter fem. Inför programledarens premiär på Nyhetsmorgon valde Steffo att lägga upp ett inlägg på Instagram som var lika vasst som kärleksfullt:

”Risk för överdos av östgötska i NyMo i morron. Jag premiärsänder ihop med Sofia Geite, som förutom att hon är en vass murvel och programledare också bryter på Norrköpingsvarianten av östgötska, med olyckliga diftonger till höger o vänster”, skrev Steffo och fortsatte:

Annons

”Hur uttalar hon ens sitt efternamn korrekt? Gajjte? Geitö? Geijiteu?”

Kan inte fortsätta programmet

Sofia svarade snällt i kommentarsfältet att “Gajjte mest korrekt av dina föreslagna alternativ” och tillade att hon ser fram emot att börja sitt arbete med den folkkäre programledaren.

Men när de nu har kommit några månader in i sändningarna har Sofia fått desto mer skinn på näsan. Så mycket att hon faktiskt vågar slänga iväg en vass pik mot TV4-legendaren då han opassligt råkar börja gapskratta mitt i direktsändning. Det är efter att det spelats en valborgslåt i programmet som Sofia och Steffo ska föra in samtalet på vilka rättigheter resenärer som får sina resor inställda på grund av coronaviruset har. Men efter att Sofia varit tvungen att ta hela presentationen själv måste även juristen som deltar i samtalet avbryta, för att påpeka Steffos beteende.

– Jag kan inte sluta titta på Steffo som står här och gråter av skratt, säger hon och fnissar.

Hyllas av tittarna

Anledningen till skrattet är att Steffo insett att han förstått en mening i låten som spelades fel – trots att han tidigare stod och “skröt” om att han förstod den.

– Hur tycker du att det går den här morgonen?, pikar Sofia skämtsamt om Steffos skrattanfall.

Men tittarna verkar inte haft något problem med Steffos avbrott – snarare tvärtom. Nu haglar hyllningarna till Steffo in på TV4:s Instagram.

“Just därför vi älskar programmet!”, skriver en medan en annan skriver:

“Härliga Ni! Jag älskar Steffo”.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…