Sigrid Bernson och Robin Bengtsson om kärlekssorgen

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson i let's dance
Sigrid Bernson och Robin Bengtson dansar en vals som handlar om ett uppbrott. Nu berättar de om känslorna inför fredagens Let's dance.
Annons

Artisten Robin Bengtsson, 28, är en av de tävlande i årets säsong av Let’s dance på TV4. Han dansar ihop med Sigrid Bernson, 30, som gör sin sjunde säsong och tidigare har dansat med bland annat Benjamin Ingrosso, Erik Segerstedt och Anton Hysén.

I hennes senaste säsong 2017 fick hon artisten Samir Badran, 28, som sin danspartner. Kärlek uppstod och de blev ett par under säsongen. Men i januari i år gick de ut på sociala medier och berättade att de hade gått skilda vägar.

Annons

Under pressträffen för Let’s dance berättade Robin Bengtsson att även han är nybliven singel.

Annons

– Jag är inte i en relation just nu, sa han till Hänt.

Att de båda är nyblivna singlar har såklart lett till spekulationer kring om det skulle kunna bli en romans även i årets säsong av Let’s dance. Det satte de båda två stopp för ganska så snart och de har flera gånger dementerat att det skulle vara mer än vänskap mellan dem.

Sigrid och Robins dans om uppbrott

Ikväll dansar de en vals, och de har ett hemligt knep för att fånga tittarna.

– Det vi har gjort med alla danser hittills är att vi försöker bygga upp någon form av historia i låtarna och då blir det mycket mer att man tar det till sig. Det blir mer än bara danssteg. Det handlar om något och man kan få in en känsla, berättar Sigrid.

Annons

Hon och Robin säger att det blir en känslosam dans då det handlar om den sorg man känner vid obesvarad kärlek, men de båda två säger att den inte har någonting att göra med deras egna uppbrott.

– Det är ett skådespel, låten handlar inte om någon av våra situationer som vi hade. Texten handlar inte om hur ditt eller mitt förhållande var alls. Men jag tror att det kommer gå hem i rutan för obesvarad kärlek tror jag hugger tag i tittarna. Så vi hoppas att vi kan förmedla den känslan och att det inte bara blir en vals

Trots en sorglig låt menar Robin att det inte kommer bli några sorgsna känslor under fredagen. Istället får både han och Sigrid ta fram skådespelartalangerna.

– Man måste stå där och låtsas vara ledsen när man egentligen tycker att det är så sjukt kul att dansa, säger Robin Bengtsson.

Let’s dance sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Annons

FOTO: TT/Peter Wixtröm, TT/Eero Hannukainen

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…