Sanna Lundells familjelycka

Sanna Lundell om lyckan efter fölningen.
För några år sedan flyttade Sanna Lundell och Mikael Persbrandt till en hästgård som ligger utanför Stockholm.
Nu har en av Sannas hästar fått ett föl – och lyckan på gården är stor.
”Gråter när jag skriver det här” bloggar Sanna Lundell.
Annons

Journalisten och bloggaren Sanna Lundell, 41, har varit tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt, 56, i 15 år. De har tre barn tillsammans.

Sedan tidigare har också Sanna dottern Olga Crafoord-Lundell, 19, från en tidigare relation med Willie Crafoord.

Annons

Sanna och Mikael hade varit särbos i många år när de köpte en hästgård utanför Stockholm. Där bor de nu med barnen och Sanna Lundells hästar.

I slutet av mars fick de också tillökning till gården. Då fick en av gårdens hästar ett litet föl.

Sanna Lundell dansade med Aaron Brown i förra årets Let
Sanna Lundell dansade med Aaron Brown i förra årets Let’s Dance.

En överlycklig Sanna Lundell skrev om händelsen på sin blogg.

Ninnas föl är här!!!! Efter över 11 månaders förväntansfull längtan kom hon.Nästan 20 dagar över tiden.  Ja, det är en hon. En flicka. En liten pärlemorsvit, blåögd, reslig och helt perfekt unge. Gråter när jag skriver det här” bloggar Sanna Lundell.

Hon fortsätter:

Så mäktigt att få vara med om det här. Att få se sin älskling ge liv. Att få stå bredvid, känna med, gå in i tillståndet, men slippa ha ont och behöva göra hela jobbet själv. Nästan lika mäktigt som att själv föda.

Rusade till stallet

Sanna Lundell märkte att fölningen var gå gång under dagen. Hon lät hästen Ninna vara ifred i hagen. På kvällen satte hon upp en kamera i stallet. Hon kopplade den till en app i sin mobiltelefon och satte ett larm en gång i timmen.
Annons
Men när hon läste för sonen Fox på kvällen somnade Sanna. Strax före klockan ett på natten väcks hon av larmet och ser att fölet kommit.

Jag bara kastar på mig kläderna, får med mig Micke och Igor och så springer vi upp till stallet för att få se miraklet slutföras”, skriver Sanna Lundell och fortsätter:

När vi smyger in i stallet 00.20 så står Ninna redan upp och tvättar sin lilla unge som ligger där så bedårande prydligt i halmen. En liten ljusbärare, en liten pärlemorsvit, blåögd lillskrutt med rosa mule och vita ögonfransar.”

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har tre barn tillsammans.
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har tre barn tillsammans.
Nu återstår bara för familjen och hästen Ninna att njuta av nytillskottet.
Annons
Vi är i fölbubblan. Stallet är ett BB och jag har ägnat helgen åt att kolla så att bebisungen kissar, bajsar, snuttar och får i sig livsviktig råmjölk och tvätta navelstumpen och mocka, mata Ninna-mamman och bara njuta, njuta, njuta”, skriver Sanna Lundell.
FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…