Robert Wells räddad av sonen efter skräckupplevelsen: ”Hemskt”

Robert Wells räddad av sonen efter skräckupplevelsen: ”Hemskt”
De var skratt, mat och gott sällskap när den skrämmande händelsen inträffade. Robert Wells satt i fel strupe och kunde inte andas – men som tur var räddades han av sin son.
Annons

Stjärnpianisten Robert Wells, 57, firar i år 30-års-jubileum med Rhapsody in rock och släpper snart sin nya bok Blod, svett och toner. Han är även aktuell med ny musik och var nyligen i USA för att spela in sin nya platta. Men allt gick inte som Robert hade tänkt sig under besöket i USA. Efter att alla låtar var inspelade skulle han tillsammans med sin familj äta en trevlig frukost med några av musikanterna som medverkat på den nya skivan – då skedde det som inte får hända.

Annons

– Jag sitter i en frukostmatsal i Nashville, vi har ett möte om den senaste musiken och vi äter och dricker samtidigt som jag garvar åt något roligt. Då hamnar det i fel strupe och jag kvävs nästan och får ingen luft. Jag fick fullständig panik, berättar Robert för Hänt.

Annons

Robert Wells fick panik och kippade efter andan, men han kunde inte få upp maten som hamnat i fel strupe.

– Så jag pekar på min son som får göra heimlichmanövern på mig. Men inget händer, det var hemskt. Efter tredje försöket åker det upp, säger Robert.

Han berättar vidare att alla i frukostmatsalen stod och såg på medan han kämpade efter att få luft.

Annons

– Alla såg att ”shit, det här är inte bra”. Musikanterna satt och såg ut att tänka ”vad fan händer”. Hela frukostsalen var dock djupt engagerad efteråt.

Bröt revbenet under sonen Theodors livräddning

Som tur var kunde Robert Wells son Theodor, 21, rädda honom med heimlichmanövern, vilket är en slags första hjälpen-metod vid luftvägsstopp.
– Den enda i sällskapet som kunde göra heimlichmanövern var min yngsta, han har gått en sådan där kurs. Han är stark som fan och längre än mig, så ett revben sprack för han tryckte så hårt.
Annons
Stjärnpianisten fick alltså upp maten – men bröt ett revben på kuppen.
– Detta hände för cirka tre och en halv vecka sedan så nu är det mycket bättre. Men de två första veckorna hade jag så ont, man kan inte göra någonting när man bryter ett revben. Det är hemskt. Hellre ett knäckt revben dock, säger han.

Har du haft problem med att jobba med tanke på smärtan? 

– Som tur var så var ju detta dagen efter att jag var klar med inspelningarna till plattan, så kan man säga så att det hände med bra timing. Men det är inget jag vill uppleva igen. Så typiskt när man satt och hade kul också.

Foto: Karin Törnblom/ TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…