Renaida Braun talar ut om tuffa tiden – efter cancerbeskedet

Renaida Braun talar ut om tuffa tiden efter cancerbeskedet
I oktober delade artisten Renaida Braun det tunga beskedet att hon drabbats av cancer – något som vände till glada nyheter efter en operation där läkarna troligen fick bort allt.
Nu berättar hon om den jobbiga perioden.
– Tänk er själva att få ett sådant besked, säger hon i en intervju med Aftonbladet.
Annons

Renaida Braun, 22, slog igenom i Idol 2016. Därefter har tv-tittarna även kunnat följa hennes musikaliska resa i Melodifestivalen och Stjärnornas stjärna.

I oktober delade artisten med sig av ett tungt besked till fansen – att hon drabbats av cancer. I ett inlägg på Instagram berättade om beskedet.

Annons

Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”, skrev hon då.

Annons

Renaida blev kort där efter inlagd på operation för att ta bort den elakartade cancertumören som läkarna hittat i hennes hals – en operation som visade sig gå mycket bra. I början av november berättade Renaida att de goda resultaten efter operationen gjort att hon slipper genomgå en stålbehandling.

Jaaaaaa, JAG BEHÖVER INTE STRÅLAS!!! Cancern hann inte spridas och läkarna tror att de fick bort allt. Det betyder att jag för tillfället inte behöver fortsatt vård. Nu ska jag bara kontrolleras månadsvis i fem år sen blir jag friskförklarad om inget ändrar sig”, skrev hon i inlägget.

Orden om svåra tiden

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu hur hon mår idag, veckor efter det glädjande beskedet.

– Tankarna snurrar fortfarande. Det är såklart bra nu, det kunde egentligen inte varit bättre, men det är bara… Det är så svårt att ta in allt, säger hon till tidningen.

Annons

Hon fortsätter:

– Först tappade jag allt. Jag blev helt tom. Och så tänkte jag mycket på saker som man egentligen inte vill tänka på. Jag ville inte tänka för negativt men inte heller för positivt. Det var svårt och då mådde jag skit. Tänk er själva att få ett sådant besked. Jag tänkte att jag skulle dö. Hela framtidstänket försvann och allt bara raserades.

På plats vid intervjutillfället fanns också Renaidas pojkvän och sambo Tim Lindholm. Han berättar sin känslor under och efter den tuffa tiden.

– Jag har försökt tänka så positivt som möjligt. Även om man tänker negativa tankar och tycker allt är jobbigt vill man inte påverka Renaida negativt. Så jag har försökt vara väldigt positiv utåt sett, förklarar pojkvännen Tim Lindholm för Aftonbladet.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…