Prinsessan Madeleines barnbeslut – efter kungens besked

Prinsessan Madeleines barnbeslut – efter kungens besked
För bara några veckor sedan uteslöts prinsessan Madeleines barn ur kungafamiljen.
På söndagen deltog hon vid Svenska kyrkans firande i Fort Lauderdale – och bilderna på prinsessan visar hennes tydliga beslut om sina barn.
Annons

Prinsessan Madeleine, 37, har haft ytterst få offentliga uppdrag de senaste åren då hon bott utomlands. Först i London fram tills bara några få veckor innan yngsta dottern Adrienne föddes. Och i slutet av sommaren 2018 lyckades Madeleine, maken Chris O’Neill, 45, och barnen flytta från Sverige tillbaka till USA under största hemlighetsmakeriet.

Annons

I Florida har prinsessfamiljen byggt upp en vardag och prinsessan Madeleines uppdrag för kungafamiljen har varit lätträknande.

Annons

För några veckor sedan meddelade kung Carl Gustaf, 73, att Madeleines och prins Carl Philips, 40, barn inte längre kommer att tillhöra kungafamiljen. De kommer behålla sina titlar, men de kommer inte att representera den svenska kungafamiljen. Och indirekt kommer detta även att påverka Madeleine och Carl Philip, istället kommer fokus att ligga på deras storasyster kronprinsessan Victoria, 42, och hennes familj.

– Vi har under lång tid sett att kronprinsessparet tar ett större ansvar. Det innebär att ansvaret kan mjukas upp för prinsen och prinsessan, berättade riksmarskalk Fredrik Wersäll i samband med kungens meddelande.

Annons

Prinsessan Madeleines egna ord efter kungens besked

Prinsessan Madeleine välkomnade beslutet om att hennes barn utesluts ur kungafamiljen. På sina sociala medier uttalade hon sig i ärendet bara timmar efter hovets besked.

Tidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset. Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev Madeleine.

Hon har hela tiden befunnit sig i USA, men under söndagen gjorde hon ett sällsynt framträdande. Madeleine deltog då i firandet av Svenska kyrkan i Fort Lauderdale.

Madeleines markering om barnen

Prinsessan Madeleine kom dit i en röd klänning och stort leende – trots att regnet öste ner. Men de som hade hoppats på att få se hennes barn prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1, blev nog besvikna – för dem hade Madeleine inte med sig. Detta trots att dagens firande innehöll flera barnvänliga aktiviteter och klassiska svenska lekar.

Orsaken till att barnen inte var med Madeleine gavs inte under söndagen, men å andra sidan har prinsessan sedan tidigare sagt att de ska få forma sin framtid som privatpersoner.

FOTO: Vaem Cama/TT

 

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…