Petter Stordalens nya ord om separationen från Gunhild

Petter och Gunhild Stordalen
Förra veckan avslöjade Petter och Gunhild Stordalen att de har bestämt sig för att gå skilda vägar efter nio år som äkta makar.
I TV4:s Efter fem berättar hotellmagnaten mer om beslutet.
– Allt det vi hade förlorar vi lite av igen, säger han.
Annons

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40, gifte sig 2010. Makarna har gått igenom mycket under sina år tillsammans och för fem år sedan nåddes de av det tuffa beskedet att Gunhild drabbats av den allvarliga sjukdomen systemisk skleros.

Annons
Annons

Gunhild Stordalens hälsa har sedan dess gått upp och ner men något som till synes varit stabilt under stormen är Petters stöd till hustrun. Senast i september uttalade sig Petter Stordalen om Gunhilds mående.

Annons

– Gunhild är en mycket tuff tjej och hon sa bara: ”Nu måste vi igenom det här”. Och nu är hon igenom det. Hon är så frisk som jag inte sett henne på många år, sa han till GT vid tillfället.

Så mycket får Gunhild Stordalen i separationen

I helgen kom makarna med ett oväntat besked om sin relation – de har nämligen bestämt sig för att gå skilda vägar. Uppgifterna bekräftade de för den norska tidningen VG.

Annons

Enligt uppgifter går inte Gunhild tomhänt vid en skilsmässa. En klausul i makarnas äktenskapsförord talar för att Gunhild får ett belopp i storleksordningen 100 miljoner norska kronor vid en skilsmässa, oavsett vem som tar initiativet till separationen.

Petter Stordalens nya ord om beslutet att skiljas

I måndags var Petter Stordalen med i Efter fem på TV4. Han intervjuades då av programledaren Tilde de Paula Eby, 46, om sin relation med Gunhild. Han refererar då till hustrun som ”sitt livs kärlek”.

– Jag skulle gjort allt i världen för att Gunhild inte skulle bli sjuk men nu skulle jag inte vilja vara utan våra nästan fem år på sjukhus. För det var det finaste vi hade, säger Petter i Efter fem och fortsätter:

– Vi hade båda våra egna karriärer. Plötsligt fick vi massor av tid. Efter att Gunhild nu blev frisk höll vi på att förlora den där tiden som vi hade.

Petter och Gunhild Stordalen ska nu fokusera på sina karriärer istället. Beslutet att gå skilda vägar var långt ifrån enkelt enligt hotellmagnaten själv.

– Allt det vi hade förlorar vi lite av igen, för att vi båda vill realisera det vi tycker allra bäst om. Såna val i livet är svåra att fatta och allt har ett pris.

FOTO: Maja Suslin/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…