TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Ola Rapace starka reaktion i direktsändning efter Sven Wollters död

11 nov, 2020 
Ola Rapace i Efter fem
Ola Rapace är just nu högaktuell med sin nya självbiografi.
I tisdagens avsnitt av Efter fem var han där som gäst för att prata om boken.
Men mitt under sändningen kom beskedet att Sven Wollter har gått bort.
– Nej, det får inte vara han!, utbrister skådespelaren i programmet.
Annons
Allt om Ola RapaceBrand logo
Allt om Ola Rapace

Ola Rapace, 48, har en lång karriär bakom sig inom skådespeleri. Han är kanske mest känd för sina roller i Tusenbröder, Wallander och Bond-filmen Skyfall. Idag är han lyckligt gift med Sonja Jawo, 40, efter att de träffats genom en gemensam vän i Stockholm 2018.

Men den framgångsrika skådespelaren har inte alltid haft det lätt när det kommer till relationer. Det har snart gått tio år sedan han skiljde sig från ex-frun Noomi Rapace, 40, efter nio år som gifta och tillsammans har de sonen Lev Rapace, 17. Ola har även dottern Line Rapace, 21, från ett tidigare förhållande med Malin Morgan, 49.

Skilsmässan mellan Ola och Noomi blev mycket omtalad och det var minst sagt en turbulent tid för alla inblandade.

Därför skrev Ola Rapace sin självbiografi

Men tiden läker alla sår och nu bor Ola Rapace växelvis mellan Stockholm och Paris med hustrun Sonja. När coronakrisen skakade om världen ställdes alla planerade film-jobb in och där stod han utan jobb och utan pengar.

Ola Rapace
Ola Rapace utanför barndomshemmet med den nya självbiografin.

Den ekonomiska krisen för skådespelaren innebar att han behövde ta till nya metoder för att få det att gå runt. Det var då han började skriva sin självbiografi och även tackade ja till att vara med i Stjärnorna på slottet på TV4.

Annons

Men de ekonomiska aspekterna var inte den enda anledningen till att Ola Rapace skrev boken om sitt liv. Han upplevde även att det svenska folket fått fel uppfattning av honom genom ryktesspridning. Han kände att han behövde förklara sin version om skilsmässan från Noomi, något som hon sedan bad honom ta bort.

Ola Rapace om Sven Wollters bortgång

De senaste dagarna har Ola Rapace pratat om sin självbiografi i såväl Morgonstudion på SVT, som Nyhetsmorgon och Malou efter tio på TV4. På måndagen var det dags för honom att gästa TV4:s eftermiddagsshow Efter fem som programleds av Tilde de Paula Eby, 47.

Men mitt under direktsändningen av Efter fem kom beskedet att Sven Wollter har gått bort i sviterna av covid-19. Ola Rapace kunde inte förstå att det var sant.

– Det får inte vara han! Han var min förebild och vår första moderna skådespelare, säger han i programmet.

Annons

Det märks tydligt att Sven Wollters bortgång tog hårt på Ola. Nu, när en av hans största förebilder, mist livet i den otäcka sjukdomen känner han plötsligt att hans egna problem är små i jämförelse.

– Jag har ju gått och tyckt synd om mig själv för att mina filmer har blivit inställda och att branschen liksom är död på något sätt. Men så blir det så här nu; att en av mina stora förebilder går bort i den där skiten.. Nej det känns bara märkligt att prata om mig nu, säger Ola Rapace och syftar på att Sven Wollters anhöriga har det mycket jobbigare än honom just nu.

– Jag känner mig lite dum direkt för att jag har liksom inte tagit det där viruset på allvar riktigt förrän nu, konstaterar han.

FOTO: TV4, WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons