Nils Holmqvist rädsla efter flygkraschen under TV4-inspelningen

Väder-Nils i Expeditionen
En otäck flygolycka på flygplatsen i Nepal gör deltagarna av TV4:s Expeditionen rejält skärrade.
Speciellt flygrädda väder-Nils Holmqvist.
– Första tanken var ju att stanna här, berättar Nils i programmet.
Annons

Ikväll har realityserien Expeditionen premiär på TV4 där tittarna får följa sex svenska kändisar på kanske sitt livs tuffaste utmaning – att bestiga de 6000 meter höga berget Lobuche Peak i Nepal. Medverkar gör skådespelaren Mikael Persbrandt, 56, artisten Josefine ”Little Jinder” Jinder, 31, före detta häcklöparen Susanna ”Sanna” Kallur, 38, tv-meteorologen Nils ”Väder-Nils” Holmqvist, 33, regissören Stefan Larsson, 55, och entreprenören Domininka Peczynski, 49, tillsammans med expeditionsledaren Johan Ernst Nilson, 50.

Annons

Redan från start är nervositeten stor hos deltagarna – och större blir den. I väntan på flyget från Nepals huvudstad Katmandu till Lukla flygplats, som ligger intill berget deltagarna ska bestiga, får de reda på att det skett en flygolycka där och minst två personer har dött.

– Hade vi åkt lite tidigare hade det varit vi, konstaterar en skärrad Little Jinder.

Annons

– Det är bra att Domininka inte vet om det här, och Nils framförallt. För han är ju otroligt flygrädd, säger Mikael Persbrandt.

Nås av nyheten om flygolyckan

Men den tragiska nyheten når snart även Domininka Peczynksi och väder-Nils som tillsammans med Sanna Kallur befinner sig på en annan terminal.

– Vi blir lite försenade för det har varit en liten dödsolycka på Lukla, berättar Domininka som precis fått beskedet från flygplatspersonalen.

– Skojar du?, utbrister en märkbart skärrad Nils.

Annons

Domininka är även hon chockad – och rädd.

– Jag har ingen lust att liksom, dö än. Men kan vi inte bara åka hem? På riktigt, jag tycker inte det här börjar så bra.

Nils är däremot fåordig efter att han nåtts av beskedet men ser märkbart nervös ut. Till kameran berättar han i efterhand om hur han kände:

– Första tanken var ju att stanna här i Katmandu och inte åka med överhuvudtaget. Vi visste ju att det var en av de värsta, eller kanske den värsta flygplatsen i världen, att landa på.

I ett inslag hemma från Sverige berättar Nils att förutsättningarna för att tacka ja till utmaningen inte var de bästa.

Annons

– För det första så är jag höjdrädd, för det andra så är jag flygrädd. Jag har köldallergi, jag är bacill-rädd och jag är väldigt hemmakär.

Tröstas av Mikael Persbrandt

Efter många timmars väntan får deltagarna besked att de trots olyckan snart ska få åka till den drabbade flygplatsen, men med helikopter istället. Little Jinder och Mikael Persbrandt som nu anslutit sig till de andra frågar Sanna Kallur hur Nils tagit beskedet om olyckan.

– Han känns… okej, svarar Sanna och Nils själv stämmer in:

– Nej det känns ju inte så roligt, men jag vet inte. Eller det är inte så att jag är ledsen, alltså…

Annons

Nils får stöd i form av en kram av Little Jinder och med en klapp på axeln säger Mikael Persbrandt tröstande:

– Det kommer inte att hända igen idag.

Helikopterturen går bra och efteråt är det en samlad väder-Nils som landar. Istället är det Domininka som i efterhand uttrycker sin oro.

– Den här helikopterturen tycker jag, det var bara ångest. Jag kan inte prata om det, jag känner mig lite traumatiserad faktiskt, säger Domininka Peczynksi i programmet.

Expeditionen visas på torsdagar kl. 21.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…