TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nikki Aminis kritik mot TV4 – vill att Idol ändras

10 nov, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Nikki Amini vill att Idol ändras
Skral hjälp och en tunn låtlista att välja från. Nu riktar jurymedlemmen Nikki Amini kritik mot TV4 och kräver att Idol ändras.
Annons

Årets säsong av Idol i TV4 har fått kritik flera gånger från tittarna. Bland annat för att de tävlande artisterna inte upplevt förväntningarna röstmässigt i början av tävlingen. Till en början fick de nämligen ingen röstcoach att jobba med inför fredagsfinalerna. Det var först senare som idolerna fick stöd av röstcoach, styling och hjälp med att utforma sitt nummer.

Exekutiv producent Malin Knave har tidigare förklarat för Hänt att ändringen varit en sanning med modifikation.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det finns en mängd expertis på plats redan från start då det är en enorm apparat att medverka i Idol. Hjälpen kommer gradvis eftersom det är svårt att ta in allt samtidigt för våra deltagare och därför har vi valt att ta in olika delar av stödet vid olika tidpunkter. Att bli en färdig artist är en process och vi vill gärna bjuda in tittarna till att se den processen.

Tidigare har det varit tittare och personer utanför produktionen som kritiserat årets upplägg av Idol. Men nu kommer även intern kritik, jurymedlemmen Nikki Amini har tidigare pratat om hon upplever att nivån på deltagarna varit låg. Och nu går hon så långt som att skylla det på TV4:s ändring av programmet.

Annons

Nikki Aminis krav på TV4

– Till och börja med skulle idolerna fått hjälpt från första veckan. Det har satt sin effekt, allt är fördröjt med tre veckor, säger Nikki Amini till Expressen efter fredagens direktsändning.

Hon är dessutom frågande till den skrala låtlistan idolerna har att välja mellan, Nikki Amini önskar helt enkelt att den var bredare.

– Låtlistan måste tänkas till, man måste ta hänsyn till de olika inriktningarna som idolerna vill ha, säger Nikki Amini.

FOTO: Ibl

Annons