TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

Nathalie Ulinder Cutis hemliga karriär innan Idol: ”Stort steg”

04 okt, 2019 
AvStina Dahlgren
Nathalie ulinder cuti Idol
Nathalie Ulinder Cuti syntes på tv redan för två år sedan.
För Hänt berättar hon om karriären innan Idol.
– Jag sökte rollen och fick den, säger Nathalie.
Annons

Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

Idol 2019 är i full gång och ikväll är det dags för den andra fredagsfinalen för i år. Temat är genombrotsshits, det vill säga låtar som stora artister har slagit igenom med.

Nathalie Ulinder Cuti, 23, hängde löst förra veckan men lyckades hålla sig kvar i tävlingen. Den här fredagen kommer hon att framföra låten Emmylou, i original framförd av bandet First Aid kit.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Något som inte alla vet är att Nathalie startade sin satsning på musiken redan för några år sedan. På gymnasiet gick hon musiklinjen, men sjöng mest för sig själv hemma.

– Det är först på senare år jag har vågat ta steget och visa det för andra, berättar hon för Hänt.

Nathalie Ulinder Cuti sökte rollen och fick den

Karriären tog fart på riktigt när hon för två år sedan medverkade i en reklamfilm för Volvo.

De skulle lansera en elbuss i Göteborg så då skulle de ha en reklam med en egenskriven låt i. Filmen handlar om en tjej som står på gatan och spelar gitarr men inte blir hörd. Så jag sökte rollen och fick den. Det var ett stort steg för mig, säger Nathalie.

Annons

Hon hade då inte skrivit egna låtar tidigare, men när företaget frågade om hon kunde tänka sig att skriva en låt till reklamfilmen nappade Nathalie direkt – trots att hon aldrig hade skrivit en låt tidigare.

– Vad säger man inte för att få rollen, säger hon och skrattar.

Skrev låten till Volvos reklamfilm med en vän

Då fick Nathalie Ulinder Cuti hjälp av en vän med att skriva låten, och efter det har hon fortsatt att skriva egen musik. Det är först nu under Idol hon har stått på en så stor scen för första gången, men hon har tidigare fått lite mindre spelningar.

– Reklamfilmen var steget till att göra musik på en seriös nivå och sedan dess har jag velat fortsätta med det, säger Nathalie Ulinder Cuti.

Här kan du se reklamfilmen som Nathalie är med i:

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Foto: TT/Karin Törnblom, Youtube/Volvo

Annons