TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Martin Timell polisanmäls för våldtäkt

30 okt, 2017 
AvHanna Svärd
Efter skandalen kring Martin Timell, som i förra veckan ledde till att TV4 rev hans miljonkontrakt och gav honom sparken, kommer nu nästa smäll. Timell polisanmäls nu för våldtäkt.
Annons

Det som startade med anklagelserna mot Hollywood-producenten Harvey Weinstein fick snabbt ringar på vattnet – världen över – och ingen har, förhoppningsvis, undgått hashtagen #MeToo, där kvinnor i sociala medier, öppet, viktigt och ärligt, berättar om mäns sexuella övergrepp och förminskande beteende.

I början av förra veckan sparkades programledareprofilen Martin Timell, 59, av TV4, som samtidigt meddelade att Felix Herngren kliver in som ersättare i tv-tablån med en intervjuprogramserie om IKEA:s grundare Ingvar Kamprad, efter att tittarsuccén ”Äntligen hemma” och ”Fuskbyggarna stoppats av kanalen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa, sa Timell tidigare till Expressen.

Men nu är det alltså dags för nästa steg i härvan kring Timell. Nu polisanmäler en kvinna som ska ha utsatts för programledarens sexuella övertramp, detta efter att TV4 gjort valet att inte polisanmäla honom för det kvinnan anklagat honom för. Nu väljer kvinnan att agera själv. För Expressen berättar hon om beslutet att polisanmäla Martin Timell, och om känslorna kring detta.

Annons

– Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta, säger hon.

Kvinnan som talar ut i Expressen är den kvinnan som Martin Timell under en personalfest med “Äntligen hemma”-redaktionen 2008, ska ha förgripit sig sexuellt på. Och i intervjun med Expressen beskriver hon känslorna kring att kanalen valt att blunda för händelsen.

– Det är som ett nytt övergrepp, säger kvinnan som fortsätter beskriva det hon för nio år sedan utsattes för:

– En kollega ber mig skicka en sak och jag reser mig upp för att sträcka över den till henne. När jag lutar mig tillbaka och ska sätta mig igen tar Martin sin hand och kör i den bakvägen via ryggen och kör upp sina fingrar mellan mina ben… i mig, i vaginan. Samtidigt som han tar andra handen på magen och höfterna och trycker till.

Annons

Kvinnan fortsätter berätta att övriga gäster på festen märkte vad som hände, och att Martin Timell senare fortsatte att trakassera henne.

– Vad som hände undgick ingen, alla visste, alla såg och festen avslutades. Jag slet mig loss och sprang till huset och klädde på mig. På vägen ut och bort därifrån kom Martin och undrade varför jag hade tagit av mig min “sexiga bikini”.

TV4 har inte kommenterat händelsen till Expressen.

Foto: TV4, IBL

 

Annons