TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Maria Forsbloms förvåning efter upptäckten i Nyhetsmorgon – hyllas av tittarna

01 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Maria Forsblom Nyhetsmorgon
I samband med brandvarnardagen ska Maria Forsblom lära sig att släcka en eld med en brandfilt, men när hon väl försöker får hon sig plötsligt en rejäl chock.
Annons
Allt om Maria ForsblomBrand logo
Allt om Maria Forsblom

Första advent har varit här och julafton kommer allt närmre och närmre, och som vanligt i december är det många svenskar som har börjat julpynta sina hem. Men då advent, jul och andra högtider ofta innebär mys och flera tända ljus är det också extra viktigt att tänka på brandsäkerheten i hemmet. I samband med brandvarnardagen väljer därför Nyhetsmorgon nu att lyfta tips på hur man kan undvika bränder på bästa sätt, och hur man ska agera om olyckan väl är framme.

Tillsammans med brandmannen Kristina Gissler går programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg igenom de bästa tipsen. Men det är när Maria ska lära sig att släcka en brand med en brandfilt som hon får sig en rejäl chock.

Maria Forsbloms chock i direktsändning

Brandmannen Kristina sätter igång en liten brand på bordet som hon sedan ber Maria släcka med filten.

Annons

– Du lägger på brandfilten och så stryker du ut. Man undviker att slå därför att då kan det bli att du slår in syre under filten och då tar den här branden sig igen, förklarar hon medan Maria sätter igång.

Martin som står bredvid och kollar på frågar om det inte är väldigt varmt att stryka med handen ovanpå filten, men det säger Maria är helt lugn.

– Jag fick en chock först över att det faktiskt gick igenom värme, men nu kan jag ju ändå hålla handen på det som tidigare var eld, säger hon.

Men plötsligt börjar brandvarnaren som ligger på bordet att tjuta vilket får Maria att hoppa till rejält.

– Oj!, utbrister hon.

Tittarnas hyllning efter inslaget på Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgons Instagram lägger de upp klippet från brandövningen och skriver:

”Imorse fick vi lära oss att släcka en brand med brandfilt! Viktigt att ha hemma. Var rädda om er där hemma.”

Och i kommentarsfältet är det flera som uttrycker sina tankar kring det de just såg, och som också hyllar kanalen för att de väljer att lyfta det viktiga ämnet.

Annons

”Bra att det togs upp. Trodde man skulle slå, eller bara att man förmodligen skulle göra det”, skriver en följare.

”Så smart! Mycket bra inslag av i dagens program också!”, skriver en annan.

”Jättebra att ni visar och berättar dessa tillvägagångssätt. Det är viktigt att fräscha upp ens minne, eller att få ny kunskap. Visa gärna upp fler av dessa saker. Det är så fint med alla dessa jularrangemang nu i advents och i juletider. Men jag vågar knappt tända ljusen. Visst kan jag ha batteridrivna men levande är ändå finast tycker jag”, skriver en tredje.

Annons