Madonnas ord efter kritiken i Eurovision song contest 2019

Madonna förbjudna flaggor i Eurovision 2019
Madonna sjöng inte bara falskt, hon kuppade även in detaljer i sitt nummer under Eurovision-framträdandet som fick arrangören att tappa hakan. Nu svarar stjärnan på den massiva kritiken.
Annons

I lördags gick Eurovision song contest 2019 av stapeln. Tävlingen blev en nervpärs in i det sista då svenska John Lundvik tog hem segern hos jurygrupperna, men föll platt hos tittarna och slutade på en sjätteplats.

Annons

Någon som dock föll hårdare var världsstjärnan Madonna, 60, som värvats som mellanakt medan rösterna räknades. Flera miljoner tittare världen över tappade dock hakan när stjärnan gjorde entré, och framför allt när hon började sjunga. För enligt många kunde Madonna inte träffa särskilt många toner rätt i sin gamla dunderhit Like a prayer.

Annons

”Är Madonna full?”, skriver en person på Twitter.

”Madonnas platta röst kan inte fånga mig”, skriver en annan.

”Om det här var ett av bidragen hade det inte fått några poäng”, rasar en tredje.

EBU kritiserar Madonna

Annons

Stjärnan var omringad av dansare och avslutade sitt framträdande, som enligt uppgifter ska ha kostat produktionen 12,5 miljoner kronor, med att framföra sin nya singel Future.

De tittare som vid det laget vant sig med de sura tonerna fick då ytterligare en chock – för helt plötsligt hade en av dansarna på sig den palestinska flaggan på ryggen, medan en av de andra dansarna hade den israeliska på sin rygg. Detaljer som fick ytterligare tusentals tittare att kritisera Madonna, och bland dem sållade sig även EBU, European Broadcasting Union, som ligger bakom produktionen av Eurovision.

Madonna Eurovision song contest 2019 Tel Aviv
Madonna sågades för sitt framträdande i många bemärkelser.
Annons
Madonna Eurovision song contest 2019 Tel Aviv
Att två av dansarna bar den israeliska och palestinska flaggan fick både tittarna och EBU att gå i taket.

”Detta element i uppträdandet var inte avstämt med EBU på förhand och var inte en del av överenskommelsen på förhand. Eurovision är inte ett icke-politiskt arrangemang, och det har Madonna blivit informerad om”, skrev EBU i ett meddelande efteråt.

En talesperson för Madonna försvarar händelsen med att det är ”en medling om fred och inte var politiskt”.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…