Madelief Termatens plötsliga ändring efter juryns kritik i Idol

Madelief Termatens plötsliga ändring efter Idol-juryns kritik i TV4.
Förra fredagen möttes Madelief Termaten av skarp kritik från Idol-juryn under direktsändningen på TV4.
Nu berättar hon vad som gick fel och vad hon ska göra för att få revansch.
– Det spårade, säger hon till Hänt.
Annons

Idol-juryn var inte imponerande över 17-åriga Madelief Termatens version av Ariana Grandes låt Break free förra fredagen. Efter framträdandet bröt Madelief ihop – och tröstades av de andra deltagarna.

Annons

– Jag ville bara fokusera på dina andra fredagar, så folk inte glömmer hur bra de var, sa Alexander Kronlund innan Anders Bagge fyllde i:

– Jag tycker väldigt mycket om dig, men jag måste få ge konstruktiv feedback. Det kändes överanalyserat, du ligger off i tajming. Det känns som du gör ett nummer där du har för mycket att tänka på. Du ska försöka koncentrera dig mer på sången och bli lite mer på scenen. Jag tror du kan hänga lite löst i dag.

Annons

Inte heller Nikki Amini, som i tidigare veckofinaler hyllat Madelief, var imponerad.

– Jag kommer försöka glömma det här framträdandet. Det här var inte bra överhuvudtaget. Du har tagit vatten över huvudet alldeles för tidigt. Du har mycket mer att lära. Jag hoppas du får stanna kvar i tävlingen, men det här var inte bra, sa hon i programmet.

Madelief Termatens revansch

När Hänt träffar Madelief Termaten berättar hon hur det känns efter förra fredagens flopp.

– Det kändes jobbigt att få den där kritiken, samtidigt är det bra för man måste ha sina dalar med liksom. Jag har haft toppar sen kvalveckan och det har bara varit bra hela tiden. Men efter det här kommer det inte hända igen, säger hon.

Annons

Madelief förklarar att hon kände sig obekväm med sin look – hon kände sig inte som sig själv.

– Den där neondräkten och det rosa håret det är inte jag liksom, det spårade där. Ju mer desto bättre tänkte jag då, men nej så borde jag inte tänkt. Jag måste lugna mig lite. Tänka att jag är bra som jag är, jag är en hippie-country-tjej och jag kom med den inställningen till Idol, men sen blev det mer och mer smink och mer grej och det blir för mycket för mig, säger hon och fortsätter:

– Jag vill ha den där bohemiska looken igen. Plus att jag verkligen vill få tillbaka den självsäkra känslan.

Som grädde på moset glömde Madelief Termaten även att ta sin astma-medicin innan hon gick upp på scenen.

– Jag sprang mycket och glömde ta min medicin innan jag gick upp. Det var inte så smart. Det blev en flopp av det. Jag dansade fel, det såg riggat ut och det såg inte naturligt ut. Det var inte jag, säger hon till Hänt.

Annons

Madelief är märkbart besviken över framträdandet i fredags, men det stoppar henne inte inför kommande fredagsfinal. Istället blir hon mer sugen på revansch.

– Jag var jätteosäker på scen, jag trivdes inte, det syntes. Så nu på fredag ska jag ta revansch. Jag ska ge allt.

FOTO: TT/Mattias Hansson, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…