TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

Liam avslöjar sanningen bakom namnbytet – inför Melodifestivalen

01 dec, 2017 
2016 gick Liam Cacatian Thomassen och vann hela Idol, nu planerar han att göra samma sak i Melodifestivalen 2018. Men den här gången i ett annat namn än Liam. Artistnamnet är nu ”Liamoo”, och för Hänt förklarar han varför.
Annons

Liam Cacatian Thomassen, 19, steg segrande ut ur ”Idol 2016”. Nu är han och hans stämma snart tillbaka i tv-rutan igen. Med bidraget ”Last breath” kommer han att tävla i Melodifestivalen 2018, och ambitionen är såklart att kliva segrande ur även den här tävlingen. Nu går han däremot under ett annat namn än tidigare. ”Liam” har bytts ut mot artistnamnet ”Liamoo”.

– Det kommer ifrån när jag gick i grundskolan, i fyran eller feman. Jag gick i en klass med många fotbollskillar och där var den stora idolen Ronaldinho, berättar han om namnbytet för Hänt, och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Varje rast skulle alla ut och spela fotboll, och då skulle alla lägga ”dinho” bakom sitt namn. Men när de skulle lägga det bakom mitt namn så blev det ”Liamidinho”, och det funkade inte riktigt. Så min vän Omar ändrade på det så att det blev Liamoo.

Liams nya smeknamn ”Liamoo” stannade alltså inte bara på fotbollsplanen. Det spred sig till både familj och andra vänner. Och när Liam började med musiken var det självklart för honom att han då skulle kalla sig just ”Liamoo”.

Annons

– Han började kalla mig det, klassen började kalla mig det, sen gick det över till alla vänner och familjen. Plötsligt började alla kalla mig det och när jag började göra musik så var det rätt självklart vad jag skulle kalla mig, förklarar Liam och fortsätter:

– Det finns bara en Liamoo, och det är jag. Men det finns tusentals Liam.

Men det finns även en till liten detalj i artistnamnet som folk undrar över – stavelsen. Varför valde han att ha två ord i namnet istället för ett?

– Folk frågar, ”varför har du två o?”. Det bara blev så, säger han.

Foto: IBL

Annons