Leif GW:s erkännande i TV4 – efter livsförändringen

Leif GW I TV4 efter sjukhustiden våren 2019
Leif GW Persson har lagt polisyrket åt sidan sedan många år tillbaka.
I Brottsjournalen berättar kriminologen att han saknar sitt jobb.
– Det kan inte ersätta det där!, säger han.
Annons

Kriminologen Leif GW Persson , 74, är ett känt ansikte för TV4-tittarna. Han gästar ofta Nyhetsmorgon samt syns i Brottsjournalen varje tisdag tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, 47. Trots att han snart fyller 75 år har Leif inga planer på att gå i pension.

Annons
Annons

– Jag tänker jobba tills jag dör tänker jag, sa Leif GW Persson till Hänt tidigare i år.

En stor anledning till att TV4-profilen inte har några planer på att gå i pension är att han blir rastlös när han är ledig och att han brinner för sitt jobb.

– Jag är priviligerad att kunna ha mitt stora intresse för brott till jobb. De är ovanligt att folk kan ha sitt livsintresse som sitt arbete, förklarade han.

Leif GW Perssons ärliga ord i Brottsjournalen

På tisdag är det dags för ett nytt avsnitt av Brottsjournalen och inför detta har TV4 lagt upp ett klipp på Leif GW Persson på Facebook. I detta pratar han om jobbet som polisutredare.

– De bästa utredarna, som oftast har rätt, det är de som inte är så snabba i sina omdömen, säger Leif.

Leif GW Persson har själv jobbat som polisutredare i många ord och när han pratar om yrket inser han att han saknar det.

– Det är ett ganska fascinerande jobb. Det är inte som att lösa ett sudoku. Du har en väldigt rörlig materia. Den är svår att fånga, säger han och fortsätter sedan:

– Men det är ett fascinerande jobb. Jag saknar det varje dag, ska du veta.

Jenny Strömstedt säger då att det är tur att de får ha med Leif GW Persson i Brottsjournalen istället, varpå kriminologen svarar:

– Jaja, men det är som någon slags terapi. Det kan inte ersätta det där!

I kommentarsfältet hyllas Leif för sitt ärliga erkännande i Brottsjournalen. Flera personer spekulerar även i varför han inte längre jobbar inom poliskåren.

”Varför jobbar han inte om han saknar yrket? Finns många som arbetar efter sin pension. Hans kunnighet lär väl behövas”, skriver en person.

”För att han säkert inte orkar, blir för mycket. Han är ju direkt inte en ungdom”, svarar en annan.

FOTO: TT, TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…