LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tyskland lovar bättre skydd för konsertbesökare

06 jun, 2023 
TT Nyheter
Till Lindemann anklagas för sexuella övergrepp mot kvinnliga fans. Arkivbild.
Tysklands familjeminister efterlyser bättre skydd för fansen vid konserter efter att en våg av anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot veteranrockbandet Rammsteins frontman Till Lindemann.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En rad vittnesmål har under veckan dykt upp i sociala medier efter att konsertbesökaren Shelby Lynn berättat om sin upplevelse under Rammsteins turnépremiär i Vilnius i Litauen nyligen.

Hon ska ha träffat Lindemann på en fest i samband med spelningen där ett antal kvinnor deltog som alla fick lämna sina mobiler utanför. Lindemann ska under kvällen ha blivit aggressiv då att hon sagt nej till att ha sex med honom. Den unga kvinnan misstänker också att hon blivit drogad.

Olympiastadion i München, där Rammstein ska göra fyra spelningar den här veckan, meddelar på tisdagen att alla efterfester i samband med konserterna ställs in.

– Särskilt unga människor måste skyddas bättre mot övergrepp, säger familjeminister Lisa Paus till AFP.

Ingen mer "rad noll"

Paus efterlyser skyddade områden för kvinnor vid konserter och att ett särskilt team utses för hantera misstänkta sexuella övergrepp.

Hon kräver också förbud för Rammsteins "rad noll"-system, en VIP-biljett för en utvald grupp fans som inkluderar möjligheten att stå precis framför scenen och en inbjudan till en fest efter spelningen.

Annons

– Nya skyddsåtgärder måste diskuteras "snabbt och konkret", säger Paus och efterlyser en seriös debatt om artisters och arrangörers ansvar gentemot fansen.

En talesman för Olympiastadion säger till AFP att det inte blir någon "rad noll" på Rammsteins konserter i München.

Bandet förnekar

Enligt en undersökning som publicerades på tisdagen av den tyska dagstidningen Bild vill en majoritet av de tillfrågade att gruppens återstående europeiska spelningar ska ställas in tills anklagelserna har utretts.

Bild rapporterar också att hundratals fans försökt sälja sina biljetter till München-konserterna på nätplattformen Eventim.

Bandet har hittills förnekat påståendena men skriver på Instagram :

"Anklagelserna har drabbat oss alla väldigt hårt, och vi tar dem extremt allvarligt."

Annons