TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Stjärntät rättsprocess mot tabloid inledd

18 mar, 2023 
TT Nyheter
Elton John är en av de kändisar som står bakom stämningen av mediehuset ANL, som bland annat ger ut Daily Mail. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under fredagen hölls de inledande förhandlingarna i rättsprocessen mot det brittiska mediehuset Associated Newspapers Limited, som bland annat ger ut Daily Mail, där en handfull kändisar står som målsägande.

Det är bland annat prins Harry, Elton John, Liz Hurley och Sadie Frost som har stämt utgivaren för "olaglig insamling av information" och enligt anklagelserna ska privatdetektiver ha använts för att planera ut avlyssningsutrustning i bilar och hem. Dessutom ska både poliser och sjukhuspersonal ha mutats, privata telefonsamtal spelats in och banktransaktioner manipulerats.

I ett uttalande från prins Harrys advokatfirma i samband med stämningen i höstas finns det ”övertygande och mycket plågsamma bevis" som visar att de drabbade har varit offer för "avskyvärda kriminella aktiviteter och grova integritetsintrång”.

Associated Newspapers Limited avvisar anklagelserna ”bestämt och otvetydigt" och menar att de är "ogrundade och mycket ärekränkande anklagelserna".

Den officiella rättegången startar i maj.

Annons