Sommarturnén: Timbuktu samlar sina kompisar

24 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Timbuktu på Järvaveckan i Stockholm. Arkivbild.Henrik Montgomery/TT
Jason "Timbuktu" Diakité åker inte på turné utan kompisar, han blir lycklig av bra mat utmed vägarna och han drömmer sig tillbaka till när han såg Tupac och Biggie på samma scen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För Timbuktu är sommarturnéerna jätteviktiga. Dels handlar det om att det nästan bara är på sommaren som det går att samla alla medlemmar i bandet Damn på samma scen nu för tiden.

– Och så är det ju också något visst med att spela spela på sommaren i den här delen av världen. Folk mår bättre och det finns en glädje rent generellt, säger han.

TT: Var i Sverige spelar du allra helst?

– Jag har inga sådana preferenser. Jag spelar helst på ett ställe där det är bra ljud och en publik som väldigt gärna vill se oss och det finns bra förutsättningar för att det ska bli en glädjefylld session för alla.

TT: Vilken är den bästa konsert du sett?

– Den mäktigaste konsertupplevelsen rent historiskt är när jag fick se Tupac 1992 i New York och han tog upp en då nästan okänd Biggie Smalls på scenen. D'Angelo och Soulquarians på Cirkus år 2000 var en musikaliskt mäktig upplevelse.

TT: Vad kan du inte vara utan på en turné?

Annons

– Kompisar och en ljudtekniker.

TT: Hur mycket sömn får du?

– Nu för tiden mer än när jag är hemma, eftersom jag har små barn.

TT: Vad äter du helst på turné?

– Mat längs vägarna i Sverige har blivit bättre de senaste 25, åren, men det är fortfarande ganska dåligt utbud på bra mat. Men så är det väldigt kul när man kommer till vissa festivaler där de ägnar lite kärlek åt maten. Då blir man lycklig. Det är som när man blir lycklig av bra musik.

TT: Vad är det första du gör när du kommer hem igen?

– Jag pussar på mina barn.

Annons