TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Publiken: Theoz går lätt vidare

04 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Theoz var nöjd efter genrepet i Örnsköldsvik.
Theoz är kvällens solklara vinnare i semifinalen. I alla fall om man frågar publiken efter genrepet i Örnsköldsvik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Halva finalfältet står på spel när fyra bidrag ska ta sig vidare från Melodifestivalens semifinal. Frågar man publiken i Hägglunds Arena i Örnsköldsvik kan Theoz, som sjunger först ut i kväll, räkna med finalbiljett.

När Melodifestivalklubben frågade genrepspubliken om vem deras favorit var hamnade "Mer av dig"-artisten på förstaplats, med 37 procent av rösterna (441 personer svarade på frågan). Även spelbolagens oddsmakare håller Theoz som kvällens mesta favorit.

– Det är klart att jag vill gå till final väldigt mycket, men det är starka konkurrenter och det är svårt. Jag får bara göra mitt bästa och hoppas att det går vägen, säger den 17-årige Linköpingssonen.

"Hade flow"

Theoz, som gick vidare från deltävlingen i Linköping, säger att han under genrepet gjorde ett av sina bästa framträdanden av låten hittills.

– Jag hade flow i dag och jag hade väldigt kul på scenen, säger han.

På andra plats, med 18 procent av rösterna, kommer Nordman och bidraget "Släpp alla sorger", hos spelbolagen. För den rutinerade duon är den största utmaningen just nu att le mer på scenen.

Annons

– Vi har fått höra att om vi bara smajlar litegrann så går det ut genom rutan. Under repetitionerna ser man lite sammanbiten ut, men nu när vi kör inför publik kan man inte låta bli att njuta och le lite spontant, säger nyckelharpsspelaren och låtskrivaren Mats Wester.

– Jag har lite träningsvärk i ansiktet, säger sångaren Håkan Hemlin.

"Bara en bonus"

De hoppas på finalplats, men det är inget som de tar för givet, förklarar Hemlin.

– Det skulle ju vara roligt, men inget står och faller med det.

Även 16-åriga debutanten Kiana, som gick vidare från förra veckans deltävling in Malmö, finns bland toppnamnen hos spelbolagen. Hon är favorit hos 13 procent i publikundersökningen och hamnar där på tredjeplats.

– Finalen är mest bara en bonus på allt. Jag vinner ju på alla möjliga sätt ändå, men det hade varit jättekul att gå vidare, säger hon.

Annons