Nintendospelare får "Call of duty" i tio år

Nintendospelare får "Call of duty" i tio år

Bild ur "Call of duty: Modern warfare 2". Pressbild.

Activision
Den som vill spela skjutarspelserien "Call of duty" ska de närmaste tio åren kunna göra det även på Nintendos konsoler, uppger Microsoft.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Spelserien finns i dag inte på Nintendos bärbara konsol Switch.

"Microsoft och Nintendo har nu förhandlat och undertecknat ett bindande tioårsavtal för att ta 'Call of duty' till Nintendospelare – samma dag som till Xbox – med alla funktioner och innehåll", skriver Microsoft i ett uttalande.

Ett liknande avtal har skrivits med grafikkortstillverkaren Nvidia, som har strömningstjänsten Geforce Now. I Nvidias fall gäller avtalet samtliga Xbox pc-spel liksom Activision Blizzards titlar.

I båda fallen gäller att Microsofts planerade uppköp av Activision Blizzard, som ligger bakom den enormt framgångsrika skjutarserie, går igenom. För närvarande granskas planerna av olika konkurrensmyndigheter världen över.

De nya utspelen kan ses i ljuset av den brittiska konkurrensmyndigheten CMA:s slutsatser, som i en utredning slog fast att Microsoft skulle tjäna på att göra spel som just "Call of duty" exklusiva till Xbox och till och med föreslog en försäljning av spelserien till tredjepart för att inte blockera uppköpsplanerna.

FRÅN FÖRSTASIDAN