LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markoolio tar över SVT-succé som byter kanal

03 jun, 2023 
TT Nyheter
Markoolio tar över "Smartare än en femteklassare". Arkivbild.
Ännu en SVT-succé byter kanal och får en ny programledare. Marko "Markoolio" Lehtosalo tar över när "Smartare än en femteklassare" flyttar till Discovery+ och Kanal 5 i höst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Jag har själv kids som går i femman och det är inte helt lätt att hänga med när jag försöker hjälpa dem med sina läxor", säger Marko Lehtosalo i ett pressmeddelande, skriver Aftonbladet.

"Smartare än en femteklassare" gick mellan 2011 och 2020 i SVT, först med Lasse Kronér som programledare. 2018 tog komikern Josefin Johansson över, men för tre år sedan valde SVT att inte fortsätta producera lördagsunderhållningen på grund av att det kostade för mycket att köpa in.

I "Smartare än en femteklassare" tävlar vuxna deltagare mot smarta mellanstadieelever.

Det är det andra populära SVT-programmet som på kort tid dyker upp i en annan kanal. Tidigare i våras lade TV4 beslag på fredagsunderhållningen "Bäst i test" sedan det brittiska produktionsbolaget höjt priset så kraftigt att SVT känt sig tvingat att tacka nej till en fortsättning.

Marko Lehtosalos senaste tv-program var husbyggarprogrammet "Marko och Irma" i TV4, där han byggde ett nytt hus tillsammans med sin mamma.

Annons