LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Little Dragon släpper snigelalbum med Albarn

20 jun, 2023 
TT Nyheter
Den elektroniska popgruppen Little Dragon är skivaktuella med "Slugs of love." Pressbild.
Göteborgsbandet Little Dragon är aktuellt med sitt sjunde album. Den här gången ännu spretigare – en personlig spegling av kvartetten.
– Det är som en härlig godispåse med både surt och salt, säger sångerskan Yukimi Nagano.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Slugs of love" heter det nya albumet. Och så här gick det till när titel och huvudspår formades: Bandets basist Fredrik Wallin hade sett en dokumentär om sniglar som förökade sig och han berättade om sin upplevelse för bandet. Textförfattaren Yukimi Nagano spann vidare.

– Jag fick en bild av att vi människor börjar bli som stora, slemmiga och slappa sniglar, men som alla egentligen bara är ute efter att bli älskade, säger hon.

På "Slugs of love" med sina elva spår tas kvartettens spretighet till sin fulländning, förklarar Nagano och trummisen Erik Bodin.

Alla har bidragit

– På den här skivan är alla smaker med. Ibland är det en som driver arbetet med ett album, men här har alla i bandet bidragit. Det är spretigt på ett sätt som jag personligen gillar, säger sångerskan.

Därtill gästas albumet av två namnkunniga artister. Amerikanska rapparen JID, som är ett stort fan av Little Dragon och som själv letade upp Göteborgsbandet för ett samarbete. Och brittiska sångaren Damon Albarn, som de arbetat med tidigare.

Annons

Little Dragon spelar mest i USA och Storbritannien. Men i Sverige är de mindre kända. Här fick de inte samma respons från publiken när de slog igenom, tycker bandet.

– I USA omfamnas vi av olika grupper. Från yogautövare till hårdaste hiphoparna, indierockarna och jazzekvilibristerna. Folk börjar dansa när vi spelar, säger Erik Bodin.

Spelar i Sverige

Två spelningar är i alla fall bokade i hemlandet i höst. Annars väntar en turné i Nordamerika, som startar i Los Angeles och som går vidare utmed amerikanska västkusten, norra USA och Kanada innan de går i mål på östkusten.

Little Dragon hade inte tackat nej till fler spelningar i Sverige, men det handlar också om pengar, förklarar Erik Bodin.

– Vi kan spela i en park i New York för 10 000 människor, eller i Örgryte för 58 personer, där 20 procent är familj. Så ja det gör skillnad för ekonomin säger han.

Annons