Depp om "The idol": Inget för de puritanska

31 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Lily-Rose Depp inför pressuppbådet på filmfestivalen i Cannes.
Efter att de två första avsnitten av ”The Idol” hade visats i Cannes skrevs det om ”chock” och ”explicita sexscener”. Huvudrollsinnehavaren Lily-Rose Depp var väl förberedd på den sortens reaktioner.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi visste att vi gjorde någonting som var provokativt. Den är ingenting för dem som är puritanska, säger hon till TT.

”The Idol” har skapats av Sam Levinson, mannen bakom ”Euphoria”, och av världsstjärnan Abel ”The Weeknd” Tesfaye. Efter premiärvisningen i Cannes blev den hårt kritiserad av recensenter som hävdar att den är ett exempel på just den destruktivitet i nöjesbranschen som Levinson utger sig för att vilja skildra.

Lily-Rose Depp spelar Jocelyn, en ung sångerska som drabbats av ett sammanbrott efter sin senaste turné. Hon är omgiven av personer som hetsar henne att snabbt börja jobba igen, deras inkomster är ju beroende av att Jocelyn tjänar pengar.

Party, sex och droger

In i bilden kommer nu också en karismatisk dj, spelad av Abel Tesfaye. Kommer hans närvaro i Jocelyns liv att hjälpa eller stjälpa henne? Party, sex och droger följer, i alla fall i de två avsnitt som hittills har visats.

Annons

– Att få vara här i Cannes känns helt galet och smått surrealistiskt. Vi har jobbat så länge med den här showen, och att nu äntligen få visa upp den, säger Lily-Rose Depp när TT möter henne i ett rum på lyxhotellet Carlton.

– Det har varit en närmast magisk resa.

Hon är själv både modell och skådespelerska och hon har självfallet stött på fenomenet med att det finns personer som är beroende av att hon arbetar hårt, hur hon än mår själv.

– Jag tror att det är någonting som gäller nöjesindustrin i allmänhet och någonting som drabbar alla som är offentliga personer. Man har ögonen på sig, man är omgiven av människor där man själv inte är säker på vilka man kan lita på.

"Berättar man sanningen?"

Jocelyn är smart, konstaterar hon, och vet vilka människorna runt omkring henne är. Dessutom är hon och de lika beroende av varandra.

– Hon vill vara popstjärna, hon vill vara stolt över att göra det hon gör, men hon vet att det kan bli besvärligt, berättar man sanningen för henne, kan hon lita på dem?

Annons

Lily-Rose Depp jobbar både som modell och som skådespelare. Hon har nyligen avslutat inspelningen av Robert Eggers nyinspelning av skräckklassikern ”Nosferatu”, en film som Eggers själv säger ska bli den bästa Dracula-film som någonsin har gjorts. Bill Skarsgård spelar vampyren.

– Jag får inte berätta någonting om den ännu, men jag är väldigt spänd på hur den blir. Jag älskade att arbeta med Robert Eggers, säger Lily-Rose Depp.

Annons