LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

De är nominerade till Wendelapriset

13 jun, 2023 
TT Nyheter
Åsa Erlandsson är dubbelt nominerad till Wendelapriset. Arkivbild.
Ett tiotal reportage och reportageböcker har nominerats till Wendelapriset som belönar Sveriges bästa socialreportage.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Juryn har tillkännagivit de nominerade till årets Wendelapris. Journalisten och författaren Åsa Erlandsson, som tidigare har tilldelats bland annat Stora journalistpriset, är dubbelt nominerad till priset. Hon är dels nominerad för sin reportagebok "Drottninggatan", dels för sitt reportage "Malmvägen" som publicerades i Dagens Nyheter.

De övriga nominerade är: Elin Sandow och Staffan Wolters för "Reportage om en våldtäktsman" (Upsala Nya Tidning), Anette Holmqvist och Joel Arvidsson för "Nya Fattig-Sverige" (Göteborgs-Posten), Johan Erlandsson för "Reportage från Biskopsgården" (Kommunalarbetaren), Truls Nilsson, Jennie Lorentsson, Joakim Andersson Lee och Björn Lilja för reportaget "Skilda världar" (Helsingborgs Dagblad), Katarina Melvinger, Micaela Landelius och Vendela Källmark för reportaget "Mäns våld mot kvinnor" (Sydsvenskan), Helena Trus för reportaget "Somaliska kvinnor i Göteborgs förorter" (Expressen), Lisa Bjurwald för reportageboken "Slava Ukraini", Malin Clausson och Lisa Thanner för "Liv och död på Panzisjukhuset" (Tidningen Faktum) och Johan Fyrkt som är nominerad för reportaget "Jakten på en säng" (Byggnadsarbetaren).

Wendelapriset är döpt efter journalisten och författaren Wendela Hebbe (1809–1899) och delas i höst ut för sextonde gången.

Annons