Christina Hörnell blir ny operachef i Malmö

05 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Christina Hörnell blir vd och konstnärlig ledare för Malmö Opera. Hon tillträder 1 oktober. Pressbild.Peter Holgersson
Dirigenten Christina Hörnell blir ny konstnärlig ledare och vd på Malmö Opera. Hörnell arbetade under 19 år som kormästare på Kungliga Operan i Stockholm där hon hade ansvar för kören.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nu ser hon fram emot att återvända till scenkonsten, berättar hon i ett pressmeddelande:

"Det känns fantastiskt roligt, spännande och inspirerande. Teatern och scenkonsten är viktiga delar av vårt samhälle, här finns kreativitet och kraft", säger hon.

Närmast kommer hon från jobbet som director musices på Linköpings universitet där hon bland annat har dirigerat Linköpings studentsångare och och Östgöta kammarkör. Tidigare har hon bland annat arbetat med Radiokören och Akademiska kören i Stockholm. Hon har också varit assisterande kormästare i Bayreuth och har själv ett förflutet som körsångare.

Christina Hörnell efterträder Bengt Hall som har varit tf vd under rekryteringen av en ersättare efter den tidigare vd:n och teaterchefen Michael Bojesen som slutade på Malmö Opera efter att styrelsen meddelat att förtroendet för honom var förbrukat. Beskedet kom efter att styrelsen fått veta att Bojesen, under sin tid som konstnärlig ledare för Copenhagen Opera Festival, 2015 uttryckt sig olämpligt om en operasångerska i ett mejl.

Annons