TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Attenborough besöker slåtteräng i Dorset

05 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Sir David Attenborough, här under ett besök i Göteborg, har gjort en ny tv-serie. Den här gången om Storbritanniens natur. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 12 mars återvänder David Attenborough till tv-rutan i Storbritannien med en ny naturserie, inspelad för BBC. "Wild isles" är gjord i fem delar och inspelad på hemmaplan, med den nu 96-årige naturfilmsnestorn på plats, skriver The Guardian.

"Wild isles" handlar bland annat om en slåtteräng i Dorset, men också om Richmond Park nära Attenboroughs hem i sydvästra London. Attenborough medverkar i rutan men har också varit med och skrivit manus berättar seriens producent, Alastair Fothergill, som jobbat med Attenborough i 35 år.

– Han introducerar varje avsnitt och avslutar både inledning och det sista avsnittet med väldigt starka sekvenser om det faktum att – eftersom det här är vårt hem – det är vårt ansvar att återställa naturen, säger Fothergill.

Efter att ha filmat i nästan hela världen ser denna serie ut att bli den sista där Attenborough medverkar på plats under inspelningarna, uppger Observer. Däremot är han inte på väg att pensionera sig utan har nya projekt på gång.

Annons